in

Пълнени чушки с ориз и булгур

Едно от традиционните ястия за трапезата на Бъдни вечер са пълнените чушки. Важно е те да бъдат без месо, като в различните краища на България, хората ги пълнят с различни неща. Могат да бъдат с боб, ориз и други продукти. Тази рецепта е за пълнени чушки с ориз и булгур. Можете да използвате както пресни, така и сушени чушки.

Необходими продукти: 

  • около 10 чушки
  • 200 грама булгур
  • 200 грама ориз
  • 1 малка глава лук
  • 1 морков
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • 700 мл зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Ако използвате сушени чушки, накиснете ги в топла вода, за да омекнат.

Ако използвате пресни, измийте ги и ги почистете от семената.

Запържете лука и моркова, нарязани на ситно, в олио или зехтин.

Добавете булгура и ориза и запъжете и тях за няколко минути.

Добавете бульона и оставете да ври, докато оризът и булгурът омекнат и поемат течността.

Напълнете чушките с готовата смес, наредете ги в тава и добавете 1 ч.ч. вода.

Печете на 180 градуса около 40 минути.

На 20-тата минута обърнете чушките, за да се запекат и от двете страни.

Loading

  • С боб или с ориз пълните чушките за Бъдни вечер?

    • С боб
    • С ориз

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

3 признака, които показват, че имате проблем с холестерола

Киану Рийвс – откровено за мечтите и провалите