in

Пълнени тиквички с пилешко месо

Пълнени тиквички

Тиквичките са един от най-често консумираните зеленчуци през лятото. Хрупкавите пържени тиквички с млечен сос са класика, но има и някои по-интересни рецепти, включващи този вкусен зеленчук.

Пълнените тиквички се приготвят много лесно, вкусни са и са чудесни за по-леки пролетни и летни вечери. Могат да се напълнят с кайма, с различни видове месо, с нарязани наденички и с колбаси.

Тази рецепта е за пълнени тиквички с пилешко месо, домати и лук. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал или пармезан.

Необходими продукти:

  • 4 средно големи тиквички
  • 500 грама пилешко месо
  • 2 скилидки чесън
  • 1 домат
  • 1 глава лук
  • 1 чаша доматен сос за паста
  • ¼ ч. настърган пармезан
  • ¼ ч. настъргана моцарела
  • сол и черен пипер
  • пресен босилек

Начин на приготвяне:

Запържете нарязания на ситно лук в незалепващ тиган.

Добавете почистеното пилешко месо.

Овкусете месото със сол и черен пипер и гответе 8-10 минути. Когато е готово, накъсайте го на малки парченца.

Добавете накълцания на ситно чесън и нарязания на кубчета домат. Намалете силата на котлона.

Добавете соса за паста. Гответе още няколко минути, докато се сгъсти, като разбърквате от време на време.

Разрежете тиквичките по дължина. С помощта на лъжица издълбайте вътрешната част на тиквичките (тази със семките).

Наредете тиквичките върху хартия за печене, с издълбаната част нагоре.

Напълнете ги със сместа с пилешко месо и заравнете с обратната страна на лъжицата.

Поръсете с настърганите моцарела и пармезан.

Сложете алуминиево фолио и печете 35 минути.

Поръсете с пресен босилек преди сервиране.

  • Обичате ли тиквички?

    Тиквички
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

филми

10-те най-гледани филмa в Netflix през март

Вонегът

Кърт Вонегът: Любовта е там, където я срещнеш, глупаво е да я търсиш