Тиквичките са един от най-често консумираните зеленчуци през лятото. Хрупкавите пържени тиквички с млечен сос са класика, но има и някои по-интересни рецепти, включващи този вкусен зеленчук.
Пълнените тиквички се приготвят много лесно, вкусни са и са чудесни за по-леки пролетни и летни вечери. Могат да се напълнят с кайма, с различни видове месо, с нарязани наденички и с колбаси.
Тази рецепта е за пълнени тиквички с пилешко месо, домати и лук. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал или пармезан.
Необходими продукти:
- 4 средно големи тиквички
- 500 грама пилешко месо
- 2 скилидки чесън
- 1 домат
- 1 глава лук
- 1 чаша доматен сос за паста
- ¼ ч. настърган пармезан
- ¼ ч. настъргана моцарела
- сол и черен пипер
- пресен босилек
Начин на приготвяне:
Запържете нарязания на ситно лук в незалепващ тиган.
Добавете почистеното пилешко месо.
Овкусете месото със сол и черен пипер и гответе 8-10 минути. Когато е готово, накъсайте го на малки парченца.
Добавете накълцания на ситно чесън и нарязания на кубчета домат. Намалете силата на котлона.
Добавете соса за паста. Гответе още няколко минути, докато се сгъсти, като разбърквате от време на време.
Разрежете тиквичките по дължина. С помощта на лъжица издълбайте вътрешната част на тиквичките (тази със семките).
Наредете тиквичките върху хартия за печене, с издълбаната част нагоре.
Напълнете ги със сместа с пилешко месо и заравнете с обратната страна на лъжицата.
Поръсете с настърганите моцарела и пармезан.
Сложете алуминиево фолио и печете 35 минути.
Поръсете с пресен босилек преди сервиране.
-
Обичате ли тиквички?
-
Да
-
Не
-