in

Пълнени варени яйца с пушена сьомга

Великден разядка

Боядисването на яйца е великденска традиция, която повечето православни християни спазват. В следващите дни във всеки дом ще има изобилие от варени яйца, които в даден момент започваме да се чудим какво да правим.

Има различни салати и разядки, които можете да направите с варени яйца. А ако искате да направите нещо интересно за днешната празнична трапеза, можете да направите пълнени варени яйца. В тази рецепта има и пушена сьомга, което ги прави още по-вкусни.

Необходими продукти:

  • 6 големи яйца
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 с.л. зелен лук, нарязан на ситно
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. копър
  • 100 грама пушена сьомга
  • 1 с.л. каперси
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте яйцата и ги сложете в тенджера с вода. Сложете на котлона и когато водата заври, засечете 8-9 минути. Ако искате да бъдат по-твърдо сварени, варете ги 10 минути.

След това махнете тенджерата от котлона и сложете яйцата в леденостудена вода, за да се охладят.

Когато изстинат, обелете ги и ги разрежете по дължина.

Махнете жълтъците с помощта на лъжичка и ги сложете в купа.

Добавете майонезата, горчицата, лимоновия сок, лука, копъра и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа добре.

Сложете по една лъжица от плънката във всеки белтък.

Отгоре сложете парченце пушена сьомга и поръсете с каперси. Накрая можете да завършите с още малко нарязан копър.

  • Обичате ли да хапвате варени яйца?

    Варени яйца
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7 тъжни филма за любов

Цветовете на нощта

„Цветовете на нощта“ – инцидент, който белязва цели поколения