in

ЛюбовЛюбов

Приказната гора с Вековните секвои

В тази статия ще ви предложим още една приятна разходка в близост до град Кюстендил. Това е гората с Вековните секвои край местността Ючбунар, която се намира на около 6 км от града.

Вековните секвои от рода Гигантея са три и са най-старите в България. Около тях има цяла горичка от млади секвои, която създава усещане за приказност. Някои от тях достигат височина над 100 метра.

Разходката до тях през лятото е изключително приятна, тъй като в гората е прохладно и големината на гигантските дървета не позволява проникването на много слънчева светлина.

До секвоите се стига изключително лесно и бързо. След като стигнете до с. Богослов, на едно кръстовище ще видите табела за секвоите. Можете да паркирате колата си на улицата преди бариерата, а след около 5 минути по прияна пътека ще се озовете пред приказната гора.

Ако искате да планирате целодневна разходка в района, можете да отидете до хижа Осогово, където да хапнете и да се насладите на красиви гледки от планината. Наблизо също има екопътека, параклис, приятни места за пикник, както и още няколко хижи.

  • Допада ли ви разходка до гората с Вековните секвои?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

4 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Покупка на имот – откъде да започна

5 билки за спокоен сън