in

ЛюбовЛюбов

Приказната гора с Вековните секвои

В тази статия ще ви предложим още една приятна разходка в близост до град Кюстендил. Това е гората с Вековните секвои край местността Ючбунар, която се намира на около 6 км от града.

Вековните секвои от рода Гигантея са три и са най-старите в България. Около тях има цяла горичка от млади секвои, която създава усещане за приказност. Някои от тях достигат височина над 100 метра.

Разходката до тях през лятото е изключително приятна, тъй като в гората е прохладно и големината на гигантските дървета не позволява проникването на много слънчева светлина.

До секвоите се стига изключително лесно и бързо. След като стигнете до с. Богослов, на едно кръстовище ще видите табела за секвоите. Можете да паркирате колата си на улицата преди бариерата, а след около 5 минути по прияна пътека ще се озовете пред приказната гора.

Ако искате да планирате целодневна разходка в района, можете да отидете до хижа Осогово, където да хапнете и да се насладите на красиви гледки от планината. Наблизо също има екопътека, параклис, приятни места за пикник, както и още няколко хижи.

Loading

  • Допада ли ви разходка до гората с Вековните секвои?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

4 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Покупка на имот – откъде да започна

5 билки за спокоен сън