in

Представят „Морфин“ по Булгаков на софийска сцена

Морфин

Екип млади хора изследват текст на Михаил Булгаков, който се поставя за първи път на българска сцена. Спектакълът „Морфин“ по неговата едноименна повест ще види своята премиера на 25 февруари в новото пространство за култура Yalta Art Room.

Театрално-визуалният моноспектакъл взима на мушка мястото на човека в света и изследва деструктивното разпадане на личността в битката между разум и чувства, божествено и земно, реално и нереално. „Морфин“ (1917 г.) е личната изповед на Михаил Булгаков, разкриваща тайната му зависимост към опиата и последвалите мрачни изпадания в коварната му прегръдка.

Скрит в своята стая, главният герой доктор Поляков спи, сънува и вижда невидомото, пропада в невъзможното и в своя дневник изписва мрачната изповед на един морфинист. Какви сънища сънува той? Какво вижда в своите халюцинации? От какво бяга и има ли кой да го спаси – до отговорите на тези въпроси ще се докоснат първите зрители в четвъртък.

В главната роля на доктор Поляков, както и в тази на Бомгард, ще се превъплъти младият и талантлив актьор Петър Петров-Перо. Това е първият му моноспектакъл, но той вече е снимал в международни филмови продукции като The Outpost, We die young, в българските филми „Шекспир като улично куче“ с режисьор Валери Йорданов и „Екшън“ на Радослав Илиев. Участва в сериалите „Братя“ и „Пътят на честта“.

Режисьор е Кристина Беломорска, а това е нейният дебют на професионална сцена. Двамата с Перо са състуденти от класа на проф. Иван Добчев (випуск 2019) и са направили сами адаптацията на повестта. Творческият екип включва още Сияна Драганинска, която също прави своя дебют и е отговорна за сценографията и костюмите, музиката е дело на талантливия композитор Давид Кокончев, а мултимедията е създадена от момчетата от Sturshel Studios – Боян Фераджиев, Алекс Генчев и Иван Иванов със съдействието на Стефан Михалев-Оди. Автор на плаката е Асен Танев.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

деменция

3 навика, които могат да доведат до деменция

Силата на кучето

„Силата на кучето“ – скритите дълбини на човешката психика