in

Пиле Капрезе

Капрезе е популярна италианска салата, произлизаща от остров Капри. Съдържа домати, моцарела и босилек. Тази салата наподобява италианското знаме – червено, бяло и зелено. Капрезе е едно от традиционните италиански ястия и е вдъхновение за много рецепти. Пилето Капрезе е вкусно, приготвя се много лесно и е чудесна идея за лека вечеря. Ето как да го приготвите:

Необходими продукти:

  • 4 броя пилешки гърди
  • 250 грама моцарела
  • 200 грама домати
  • 1½ чаша пресен босилек
  • 1 с. л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • песто

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете пилешките гърди.

Направете дълбоки прорези през около 2 см, но без да разрязвате месото докрай.

Посолете месото и поръсете с малко черен пипер.

Сложете по една филийка моцарела, филийка домат и няколко листа босилек във всеки прорез.

Загрейте малко зехтин в тигана и сотирайте чесъна за около 3-4 минути.

След това извадете скилидките и в същата мазнина сложете пилешките гърди.

Гответе по около 7-8 минути от всяка страна, до готовност на месото.

Преди да сервирате добавете малко песто върху всяко парче месо.

  • Обичате ли салата Капрезе?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мадейра – райското кътче в Атлантическия океан

„За жените и солта“ – трънливият и опасен път към сбъдването на американската мечта