Макар че сезонът на аспержите вече приключи, не е нужно да се отказваме от този вкусен зеленчук. Можем да му се наслаждаваме целогодишно, тъй като има варианти за консервиране.
В тази рецепта зеленчуците (аспержи и чушки) са главните герои. Това са продуктите, които придават невероятна свежест на тази рецепта.
Ето как да приготвите вкусна паста пене с пилешко месо, чушки и аспержи:
Необходими продукти:
- 400 грама паста пене
- 300 грама аспержи
- 300 грама зелени чушки
- 1 ч. пилешки бульон
- 1 глава лук
- 1-2 червени чушки
- 1-2 жълти чушки
- сол и черен пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 с.л. пресен магданоз
- 4 с.л. зехтин
- 2 броя пилешки гърди
- 150 грама пармезан
Начин на приготвяне:
Сварете пастата в голяма тенджера с вряща вода за около 10 минути. Изцедете я от вода, добавете малко зехтин и оставете настрана.
Почистете пилешкото месо и го овкусете със сол и черен пипер. След това го запържете за няколко минути.
В същия тиган добавете измитете и нарязани аспержи и чушки, заедно с пилешкия бульон и подправките.
Оставете да заври, след което намалете силата на котлона и оставете да къкри.
Добавете месото и зеленчуците към пастата, добавете още зехтин, ако е необходимо и разбъркайте добре.
Накрая добавете нарязания магданоз, настъргания пармезан и готово.
-
Каква паста предпочитате?
-
Пене
-
Спагети
-