in

Оцелелите – дълбоко пазени тайни излизат на повърхността

Оцелелите

Три внушителни метални фигури се издигат на скалите на тасманийското крайбрежие в памет на жертвите на потънал преди век кораб. Местните ги наричат Оцелелите.

Кийрън прекарва незабравимо лято в пещерите край скалите, където изпитва първите любовни трепети, преди ужасна трагедия да промени всичко.

Дванадесет години по-късно той се завръща в родното си градче, за да помогне на майка си в грижите за болния му баща. Въпреки че вече има собствено семейство, Кийрън не може да забрави опустошителната буря, отнела три живота и променила неговия безвъзвратно. Сред жертвите е и брат му Фин.

Само ден след завръщането му на плажа е намерено тялото на млада жена, загинала при подозрителни обстоятелства. То събужда болезнените спомени за друго момиче, изчезнало безследно преди дванадесет години. „Оцелелите “ е история за една безразсъдна постъпка с пагубни последствия.

Не само Кийрън обаче крие истината за онази злополучна вечер. Нечии други дълбоко пазени тайни заплашват да изплуват на повърхността…

За автора

Джейн Харпър е авторка на международните бестселъри „Сушата“, „В дивата пустош“ и „Изгубеният“. Книгите ѝ са издадени в 40 страни, а по „Сушата“ бе направен филм с участието на Ерик Бана.

Джейн печели множество престижни награди, сред които Роман на годината на Австралийските книгоиздатели и на Австралийските независими писатели, Златна кама на Асоциацията на писателите на криминални романи и Най-добър криминален роман и трилър на годината на Британските литературни награди. Работила е като журналистка в Австралия и Великобритания, а днес живее в Мелбърн със съпруга си и двете им деца.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Меню Лазаровден

Празнично меню за Лазаровден

Пори

9 съвета за почистване и свиване на порите