in

Новият филм на Командарев – как световни събития рефлектират върху съдбата на обикновени хора

В Димитровград стартираха снимките на най-новия филм на Стефан Командарев „Made in EU“ – българо-немско-чешка копродукция. По традиция беше отворено шампанско и екипът си пожела да заснеме достоен филм. „Пътят до снимки винаги е дълъг, но началото на снимачния процес е много вълнуващ. Следващите седмици ще сме изцяло потопени в историята“, сподели Стефан Командарев, който отново работи с Катя Тричкова като продуцент, със Симеон Венциславов по сценария, а зад камерата за пореден филм застава Веселин Христов.

„В тази динамична индустрия отдавна няма място за готови решения за успех. Всички заедно работим за доброто българско кино и неговото място на световните и на българските екрани“, сподели Петър Тодоров, изпълнителен директор на ИА „НФЦ“, който също уважи началото на снимките. Филмът ще се снима в Хасково, Димитровград, Мадан и Рудозем. В лентата участват актьорите Гергана Плетньова, Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян и др.

„Made in EU“ разказва за шивачка в малък град и нейния син по време на пандемията от ковид. Очаква се снимките да продължат до началото на месец май. Подобна е историята и в „Уроците на Блага“, където голям социален проблем е разгледан през призмата на живота на обикновени хора. „В съдбата на подобен тип герои винаги рефлектират световни събития от типа на глобализация, модерно робство, както и едно глобално явление, каквото беше пандемията от ковид“, коментира режисьорът.

В първите заснети епизоди на „Made in EU“ в ролята на телевизионен репортер влезе и общинският съветник от Хасково Георги Пеев. Той е дългогодишен журналист, световен шампион по плуване за хора с трансплантирани органи, на шампионата на планетата в Пърт, Австралия през 2023 г. Пеев е герой в документалния филм на Стефан Командарев „Живот за живота“, с който през 2021 г. беше открит „София Филм Фест“. Пеев, един от героите в лентата, е и единственият българин, живеещ с два трансплантирани органа – сърце и бъбрек.

 

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

2.6k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Яна Лекарска: За щастието, миналото, лошото време и срещите

За какво си струва да живеем: На фокус Милко Йовчев