in

Моцарелени пръчици

Моцарелени пръчици

Моцарелата е едно от най-обичаните и популярни италиански сирена. Популярното сирене, което се приготвя от векове в Италия, се прави от краве или биволско мляко и е много вкусно.

Моцарелата е популярна съставка в пици, хлебчета, салати и други. Има два вида моцарела- трапезна и такава за пица.

За тази рецепта е по-добре да използвате моцарела за пица, тъй като тя е с по-ниско съдържание на вода. Ако моцарелата е прекалено водниста, каквато е трапезната, моцарелените ви пръчици може да се разпаднат, а и няма да станат толкова хрупкави.

Моцарелените пръчици са вкусно предястие, но ако ги комбинирате със салата, бързо се превръщат в основно ястие, подходящо за лятото.

Не са особено здравословни, тъй като все пак са пържени, но пък са много вкусни и се комбинират чудесно с чаша студена бира или добре изстудено бяло вино.

Ето как да ги приготвите вкъщи:

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • ¼ ч. вода
  • 1½ ч. галета
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • ¾ ч. брашно
  • ½ ч. царевично нишесте
  • 2 ч. олио, за пържене
  • 500 грама моцарела

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с водата до получаване на гладка смес.

В друга купа комбинирайте галетата с чесъна на прах.

В трета купичка сложете брашното и царевичното нишесте.

Сложете олиото в дълбок тиган да загрява.

Нарежете моцарелата на тънки и дълги пръчици.

Вземете едно парче моцарела, потопете го в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата.

Повторете същото с останалата моцарела, след което сложете пръчиците в горещото олио.

Пържете по 3-4 пръчици едновременно, но не повече, тъй като няма да се изпържат добре.

Оставете ги да се пържат по около 2-3 минути, до златисто.

Извадете готовите моцарелени пръчици върху кухненска хартия, за да се изцеди излишната мазнина.

Можете да ги сервирате с различни сосове- кетчуп, майонеза, домашен чеснов сос, салца и т.н.

Комбинират се добре с всички свежи салати- зелена, домати и краставици и други.

  • Обичате ли моцарела?

    Моцарела
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ревност

Как да преодолеете ревността във връзката

ракъс

„Ракъс“ – чувствена история за любов и още нещо