in

„Милувката на мрака“ – пътуване из дебрите на Подземния свят

Милувката на мрака

Чели ли сте древногръцкия мит за бога на мъртвите Хадес, който се влюбва в богинята на пролетта Персефона и я взема в плен в Подземното си царство?

Добре познатата история, превърнала се в един от най-нашумелите мотиви в съвременните фентъзи романи, оживява на български език в нов горещ прочит с феноменалната „Милувката на мрака“ от бестселъровата авторка Скарлет Сейнт Клеър.

Персефона

В този мрачен, модерен и пристрастяващ преразказ на класическия мит Персефона съвсем не е толкова беззащитна, колкото изглежда, Хадес е по-обаятелен от всякога, а страстта помежду им пламва с божествена искра, на която всеки смъртен би завидял.

Персефона е богинята на пролетта само на думи. Израснала в сянката на могъщата си майка – богинята на плодородието Деметра, тя е прекарала целия си живот в опити да докаже, че е нейна достойна дъщеря. И все пак, колкото и пъти да опитва, цветята продължават да увяхват при всяко нейно докосване, а силите ѝ така и не се проявяват.

Решена да загърби всичко, Персефона заминава за Нова Атина, за да преследва мечтата си да стане журналист, далеч от очите на другите богове. Маскировката ѝ като смъртна ѝ дава свобода и удовлетворение, каквито досега не е изпитвала. Но всичко това се променя една вечер, когато в сенките на забранен нощен клуб, тя среща мистериозен непознат.

Хадес е бог на мъртвите, един от тримата най-могъщи Олимпийци. Огромната му хазартна империя в света на смъртните го е направила неземно богат, а според слуховете любимите му залози винаги са невъзможни – всеки толкова отчаян или глупав да се осмели да играе с него рано или късно плаща с душата си.

Хадес

Един ден мойрите ще срещнат Хадес и Персефона и тя ще се окаже обвързана с договор да последва бога към владенията му в Подземния свят. Да се опита да създаде живот, там, където смъртта властва. Или завинаги да изгуби свободата си.

Докато се бори за своята съдба, Персефона ще открие, че дори и най-мрачното място може да крие неподозирана красота, стига да се оставиш да я видиш. А „Милувката на мрака” може да разпали в нея огън, достоен за планината Олимп.

Дързък и привлекателен, първият роман от поредицата „Хадес и Персефона“ притегля читателите в един свят на границата между съвременния свят и познатите миниатюри от класическите митове.

Скарлет Сейнт Клеър изплита своите колкото божествени, толкова и по човешки раними герои с истинско майсторство, а задушаващата химия помежду им струи от всяка страница. В „Милувката на мрака“ вече порасналите почитатели на „Пърси Джаксън“ ще открият страстно изкушение.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Салата смокини

Лятна салата с рукола, смокини и синьо сирене

Двойка подкрепа

Как да бъдете подкрепящ партньор?