in

Лингуини със скариди и тиквички

Лингуини

Пастата е подходяща за всяко време от годината, но сосовете и съставките, с които се приготвя, правят рецептите подходящи за различните сезони.

Една от най-вкусните рецепти за лятото е лингуини със скариди и тиквички. Като цяло морските дарове са по-предпочитани през лятото, а тиквичките са в сезон сега. Това ястие е леко, но в същото време засищащо, което го прави страхотно за по-топлите дни.

Лингуини е вид дълга суха паста, която се прави от твърда пшеница. Лингуините наподобяват спагети, но не са кръгли, а с плоска форма. Този вид паста произлиза от залива на Генуа и се счита, че е създадена през 19-ти век.

Лингуините се съчетават най-добре с песто, морски дарове и зеленчукови сосове. Не се комбинира много добре с доматен сос.

Ето как да приготвите лингуини със скариди, тиквички и сметана:

Необходими продукти:

  • 35-40 скариди
  • 6 скилидки чесън
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 средно големи тиквички
  • 1 глава лук
  • 500 грама паста лингуини
  • 1 ч.л. босилек
  • 1 ч.л. риган
  • сол и черен пипер
  • 1 к.л. лют червен пипер
  • 250 мл сметана за готвене
  • 150 грама пармезан

Начин на приготвяне:

Почистете скаридите и ги комбинирайте с половината чесън, лютия червен пипер и 1 с.л. зехтин. Разбъркайте, за да се покрият с маринатата и оставете да престоят поне 30 минути.

Измийте и нарежете тиквичките на лентички. Посолете ги обилно и ги сложете в гевгир, за да се изцедят. Това се прави, за да се премахне горчивината.

Сварете пастата в подсолена вода. Когато е готова, изцедете я и запазете малко от водата, в която се е варила.

В голям тиган запържете останалия чесън, заедно с ригана, босилека, сол и черен пипер.

Изплакнете тиквичките от солта, подсушете ги и ги добавете в тигана.

Добавете и нарязания на ситно лук. Гответе 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат.

Извадете зеленчуците от тигана и запържете скаридите в него.

Гответе докато скаридите станат розови.

След това върнете зеленчуците в тигана, добавете сметаната и разбъркайте, за да може всичко да се овкуси добре.

Гответе няколко минути, докато сосът се сгъсти, след което добавете сварената паста.

Добавете настъргания пармезан.

  • Опитвали ли сте лингуини?

    Лингуини
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

столица

Тест: 10 въпроса за столиците, които често се бъркат

кейп код

Кейп Код – полуостров, наподобяващ присвита в лакътя и стегната в юмрук ръка