in

Кокосово барфи

Кокосово барфи

Барфи е индийски млечен десерт с ядки. Името идва от думата „barf“, което означава „сняг“. Има различни видове барфи- може да бъде с шамфъстък, кокос, фъстъци, кашу и други ядки, както и с различни плодове, като манго и кокос.

Барфи

Основните съставки на този сладкиш са млякото и захарта. Те се варят до сгъстяване, добавят се ядки или в случая кокос, след което сместа се изсипва в плитка тава и след като се охлади се реже на ромбове или квадрати.

Ето как да приготвите този интересен индийски десерт:

Необходими продукти:

  • 400 грама свеж кокос или 180 грама сушен
  • 1½ ч. захар
  • 2 с. л. масло Гхи
  • ½ ч. л. кардамон
  • 2 с. л. шамфъстък или кашу
  • 2 чаши прясно мляко, ако използвате свеж кокос и 3 чаши, ако използвате сушен

Начин на приготвяне:

Без значение какви ядки сте решили да използвате, запечете ги на тиган за няколко минути.

Сложете кокоса и млякото в тенджера на котлона.

Оставете да заври, като разбърквате през няколко минути.

След като сместа заври, намалете силата на котлона и добавете захарта.

Оставете на котлона, докато сместа стане много гъста.

Добавете маслото и гответе, докато цялата течност не се изпари.

Сместа трябва да бъде гъста и лепкава.

Прехвърлете я в намазнена тавичка и я загладете с шпатула.

Поръсете с натрошените ядки и оставете на стайна температура за 3-4 часа.

Нарежете барфито на ромбове и оставете за през нощта, за да стегне добре.

Loading

  • Харесвате ли индийската кухня?

    Индийска храна
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

хитлер

9 малко известни факта за Адолф Хитлер

свалката

Свалката: бурната любов между неустоим сваляч и непоправима романтичка