in

Кога е подходящо да започнете диета?

Диета

Макар че всеки ден е подходящ за започване на промяна към по-добро, има моменти, които ще ви осигурят по-голям успех, ако решите да започнете диета.

Вероятно не сте се замисляли за това, но денят от седмицата, в който решите да започнете да се храните по-здравословно, има огромно значение.

Вижте кои са най-подходящите и съответно най-неподходящите дни за започване на диета:

Подходящи 

Денят, в който се почувствате готови

Мотивация

Понякога хората просто се събуждат сутрин с мисълта, че е време да направят нещо за себе си. Това е и най-подходящият момент за промяна. Когато решението е базирано на вътрешно усещане или на емоции, породени от някаква случка, обикновено крайният резултат е много по-успешен. Така че ако се събудите с мисълта, че трябва да започнете диета, не го отлагайте, а започнете веднага.

Денят след рождения ви ден

Рожден ден

Експертите наричат това „ефект на новото начало“. Според проучване на Пенсилванския университет, хората са по-склонни да си поставят цели, свързани със здравето, след важни дати, включително празници и рождени дни. Ако искате да започнете диета или да започнете да спортувате, това е много подходящ момент. По този начин ще започнете новата година от живота си на чисто.

Понеделник

Понеделник

Понеделник, първият ден от седмицата, също е много подходящ за „ново начало“. Всеки понеделник е подходящ да започнете някаква здравословна промяна в живота си. Хората имат много по-голяма мотивация в понеделник, тъй като приемат деня като „нулиране“. Когато някое ново начинание започне в първия ден от седмицата, има много по-голям шанс за успех.

Всеки ден през октомври

Октомври

Идеята на започване на диета през октомври, е да предотвратите трупането на килограми. Обикновено през ноември и декември, когато сме в празнично настроение, прекаляваме с храната, което има много негативни последици за тялото. Ако започнете диета през октомври, ще предотвратите това, така че е много подходящ момент.

След голяма промяна в живота

Нов дом

Всяка промяна в живота ни се отразява по някакъв начин на ежедневието и рутината ни. Поради тази причина това е много подходящ момент да си изградите и нови полезни навици. Когато така или иначе животът ви се променя, е много по-лесно да свикнете и със здравословното хранене. Големите промени в живота включват преместване в нов дом, започване на нова работа и т.н.

Неподходящи 

1 януари

Нова година

Проблемът с новата година е, че обикновено си поставяме твърде високи цели. Освен това всеки дава различни обещания- че ще започне да тренира, ще спре да пуши и т.н. В повечето случаи обаче тези новогодишни обещания не се изпълняват. Поради тази причина на повечето хора им се струва напълно нормално да си обещават различни неща и след това да не спазват тези обещания. Ако искате да се възползвате от ефекта на новото начало, по-добре изберете някой понеделник или деня след рождения ви ден.

В натоварените периоди от живота

Заета жена

Ако имате бебе, имате важен проект в работата, трябва да се грижите за някой член на семейството или нещо подобно, по-добре не започвайте диета. Тези моменти определено не са подходящи, тъй като така или иначе са доста стресиращи. Освен това обикновено са свързани с некачествен сън и други предизвикателства за тялото. Когато ще спазвате диета, трябва всички останали области от живота ви да бъдат в ред, за да постигнете успех.

Петък

Петък

Предназначението на уикенда е да си починем и да се заредим с енергия за престоящата седмица. Това е и периодът от седмицата, в който консумираме най-нездравословна храна и си позволяваме да се поглезим. Определено не е най-подходящият момент за започване на диета. Ако сте решили, че искате да направите промяна в живота си в края на седмицата, насладете се на уикденда и започнете диетата в понеделник.

Събота и неделя

Уикенд

Самият уикенд също не е подходящ за започване на диета, тъй като имаме доста свободно време през тези два дни. Колкото по-малко натоварен е графикът ви, толкова по-трудно ще ви бъде да се придържате към определена диета.

Веднага след почивка или екскурзия

Пътуване

По принцип дните след връщане от почивка могат да се определят като ново начало и да бъдат подходящи за започване на диета или придобиване на някакъв здравословен навик, но е доказано, че когато човек планира започване на диета след определен период от време, преяжда в дните преди това. Това е нещо като „наваксване“, тъй като знаем, че започваме диета след няколко дни.

  • Спазвате ли диети?

    Диета
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Матю Пери: Върховете бяха високи, паденията ниски

Часовници

Крипто колапсът наводни пазара с Rolex и Patek