in ,

ЛюбовЛюбов ЕхаЕха

Как да си намирате евтини самолетни билети

Кой не обича да пътува до красиви места за малко пари? Достъпните полети направиха достъпно пътуването до близки и далечни дестинации дори за хора с ограничен бюджет. Не всеки път обаче може да попаднем на изгодни оферти. Големите авиокомпании са наясно, че когато се налага да летите на конкретна дата, нямате избор и трябва да си закупите билет, независимо от цената му. Тези практични съвети могат да ви спестят немалко пари. Вижте нашите съвети как да намирате евтини полети:

Кога да започнете търсенето на билети?

Веднага щом вземете решение да пътувате до конкретна дестинация, независимо дали ще бъде по работа или с цел почивка, е хубаво да започнете търсенето на билети възможно най-рано. С наближаването на датата на заминаване, цените се увеличават. Въпреки, че много евтини билети може да си закупите и в последния момент, трябва да имате предвид, че този вариант е рисков. Обикновено най-изгодно е да ги резервирате предварително. Ако все пак ви се наложи да си закупите билет „last minute“, най-добрият начин е да използвате онлайн търсачките за полети и да разгледате категория „промоции“. Най-добрият вариант е да закупите билети в двете посоки, за да получите по-голяма отстъпка от авиопревозвача.

Кога самолетните билети са най-евтини?

Ако за вас цената има значение, обърнете внимание и на деня, в който ще закупите билети. Не е изгодно да се резервират полети през уикенда, особено в неделя. Причината е, че хората планират пътуванията си така, че да се връщат през почивните дни и от понедленик да ходят на работа. Също така повечето хора разполагат с време през почивните дни, за да планират бъдещо пътуване и затова авиокомпаниите вдигат цените. Най-добре е да търсите полети в средата на седмицата. Обикновено сутрешните и нощните полети са по-евтини от дневните и вечерните.

Колкото повече може да варира датата ви на заминаване, толкова по-голям е шансът да пътуване на много ниски цени. Понякога полети с един-два дни по-късно, са с 30% по-ниска цена. Също така значение има и сезонът, през който пътувате. Ако планирате ваканция до екзотична дестинация в пиков сезон, пътуването ви ще бъде по-скъпо. Най-ниските цени обикновено са през пролетта и есента.

Следете сайтовете на нискотарифните авиокомпании

Ако обичате да пътувате или ви се налага да го правите често по работа, най-добре е да следите сайтовете на нискотарифните авиокомпании. Евтини билети предлагат превозвачи като Norwegian, easyJet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air и NIKI. Има вариант и да се абонирате за информационните им бюлетини, които ще ви информират с имейл навреме за промоциите. Фейсбук групите също са добър вариант да се информирате за изгодни оферти, но не са толкова сигурен.

Използвайте търсачките за евтини полети

Ако нямате времето и нервите да отваряте всички сайтове на нискотарифни авиокомпании, може да гледате в търсачките за евтини полети, които дават информация за цените на десетки авиопревозвачи. Там лесно можете да сравните цените и да изберете най-изгодната, а в раздел „Оферти“ е най-възможно да намерите билети на цени под 30 евро.

Не забравяйте да триете кеша 

След като си закупите билет е хубаво да чистите периодично бисквитките и кеша на вашия компютър. Така софтуерът ще отчита, че влизате за първи път. Ако вече сте поискали билети в полето за търсене, тези данни вече са записани в историята и при последващо търсене софтуерът ще ви разпознава като потребител. Може и да активирате режим инкогнито в браузъра си, при който данните за посетените от вас сайтове не се запазват в историята и бисквитките се изтриват автоматично след края на сесията.

Някои търсачки са толкова прецизни, че могат да определят в кой град живее потребителят, какво е устройството, от което търси, каква е операционната му система и в зависимост от това да използва друг маркетингов метод, който разделя потребителите на категории спрямо тяхната платежоспособност. Така например на собственик на MacBook може да бъде предложена по-висока цена на билет от собсъвеник на опо-стар модел лаптоп или компютър.

  • Попадате ли често на изгодни оферти за самолетни билети?

    Airplane in the sky
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

5 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Чарли Чаплин без грим – уязвим, несъвършен, гениален

Лещен и Ковачевица – красивите селца, в които времето е спряло