in ,

ЕхаЕха ЛюбовЛюбов

Как да си намирате евтини самолетни билети

Кой не обича да пътува до красиви места за малко пари? Достъпните полети направиха достъпно пътуването до близки и далечни дестинации дори за хора с ограничен бюджет. Не всеки път обаче може да попаднем на изгодни оферти. Големите авиокомпании са наясно, че когато се налага да летите на конкретна дата, нямате избор и трябва да си закупите билет, независимо от цената му. Тези практични съвети могат да ви спестят немалко пари. Вижте нашите съвети как да намирате евтини полети:

Кога да започнете търсенето на билети?

Веднага щом вземете решение да пътувате до конкретна дестинация, независимо дали ще бъде по работа или с цел почивка, е хубаво да започнете търсенето на билети възможно най-рано. С наближаването на датата на заминаване, цените се увеличават. Въпреки, че много евтини билети може да си закупите и в последния момент, трябва да имате предвид, че този вариант е рисков. Обикновено най-изгодно е да ги резервирате предварително. Ако все пак ви се наложи да си закупите билет „last minute“, най-добрият начин е да използвате онлайн търсачките за полети и да разгледате категория „промоции“. Най-добрият вариант е да закупите билети в двете посоки, за да получите по-голяма отстъпка от авиопревозвача.

Кога самолетните билети са най-евтини?

Ако за вас цената има значение, обърнете внимание и на деня, в който ще закупите билети. Не е изгодно да се резервират полети през уикенда, особено в неделя. Причината е, че хората планират пътуванията си така, че да се връщат през почивните дни и от понедленик да ходят на работа. Също така повечето хора разполагат с време през почивните дни, за да планират бъдещо пътуване и затова авиокомпаниите вдигат цените. Най-добре е да търсите полети в средата на седмицата. Обикновено сутрешните и нощните полети са по-евтини от дневните и вечерните.

Колкото повече може да варира датата ви на заминаване, толкова по-голям е шансът да пътуване на много ниски цени. Понякога полети с един-два дни по-късно, са с 30% по-ниска цена. Също така значение има и сезонът, през който пътувате. Ако планирате ваканция до екзотична дестинация в пиков сезон, пътуването ви ще бъде по-скъпо. Най-ниските цени обикновено са през пролетта и есента.

Следете сайтовете на нискотарифните авиокомпании

Ако обичате да пътувате или ви се налага да го правите често по работа, най-добре е да следите сайтовете на нискотарифните авиокомпании. Евтини билети предлагат превозвачи като Norwegian, easyJet, Eurowings, Ryanair, Wizz Air и NIKI. Има вариант и да се абонирате за информационните им бюлетини, които ще ви информират с имейл навреме за промоциите. Фейсбук групите също са добър вариант да се информирате за изгодни оферти, но не са толкова сигурен.

Използвайте търсачките за евтини полети

Ако нямате времето и нервите да отваряте всички сайтове на нискотарифни авиокомпании, може да гледате в търсачките за евтини полети, които дават информация за цените на десетки авиопревозвачи. Там лесно можете да сравните цените и да изберете най-изгодната, а в раздел „Оферти“ е най-възможно да намерите билети на цени под 30 евро.

Не забравяйте да триете кеша 

След като си закупите билет е хубаво да чистите периодично бисквитките и кеша на вашия компютър. Така софтуерът ще отчита, че влизате за първи път. Ако вече сте поискали билети в полето за търсене, тези данни вече са записани в историята и при последващо търсене софтуерът ще ви разпознава като потребител. Може и да активирате режим инкогнито в браузъра си, при който данните за посетените от вас сайтове не се запазват в историята и бисквитките се изтриват автоматично след края на сесията.

Някои търсачки са толкова прецизни, че могат да определят в кой град живее потребителят, какво е устройството, от което търси, каква е операционната му система и в зависимост от това да използва друг маркетингов метод, който разделя потребителите на категории спрямо тяхната платежоспособност. Така например на собственик на MacBook може да бъде предложена по-висока цена на билет от собсъвеник на опо-стар модел лаптоп или компютър.

Loading

  • Попадате ли често на изгодни оферти за самолетни билети?

    Airplane in the sky
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

5 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Чарли Чаплин без грим – уязвим, несъвършен, гениален

Лещен и Ковачевица – красивите селца, в които времето е спряло