in

Как да привличате работодатели с профила си в LinkedIn

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

В предишна статия ви разказахме защо да изберете LinkedIn като канал за търсене на нова работа и как да се свържете с повече хора в социалната мрежа. Днес ще обърнем повече внимание на това как трябва да изглежда профилът ви, така че да бъде атрактивен за HR-ите и работодателите.

Както знаете, профилът в LinkedIn наподобява автобиография и дава възможност да опишете подробно вашите умения, да добавите препоръки от предишни работодатели, ако имате такива, както и да споделяте различни публикации, свързани със сферата на вашата дейност.

Обърнете внимание на описанието (полето „Summary“)

В профила ви трябва да се представите във възможно най-добрата светлина, като за целта обърнете повече внимание на описанието. LinkedIn дава възможност не само да посочите длъжността си, но и да опишете себе си и силните си страни в няколко изречения. Възползвайте се от нея, написвайки нещо кратко с ключови думи, които се използват в сферата, в която работите. Така работодателите ще ви намират по-лесно, а шансът да привлечете вниманието им, е много по-голям. Не забравяйте, че това е най-видимата част от профила ви.

Разкажете повече за уменията си

В полето „Experience“ може да опишете всяка длъжност, която сте заемали, но може да напишете и за същността на работата ви, проектите, по които сте работили, както и за уменията, които притежавате. Хубаво е да напишете поне 10 умения, които наистина притежавате. Ако искате да бъде още по-изчерпателно, може да добавите снимки, видеоклипове или статии, които показват постигнатите от вас резултати. Не забравяйте, ако разполагате с такава информация, да попълните полетата Projects, Publications, Courses, Certifications, Patents, Volunteering в секция „Образование“. Колкото повече време и усилия инвестирате в профила си, толкова по-добри ще бъдат резултатите.

Качете актуална снимка

Много е важно профилът ви да бъде с ваша актуална снимка, не лого, колаж или някаква картинка. Препоръчително е снимката да бъде цветна и в офис среда, както и да отговаря на сегашната ви визия. Избягвайте разголени снимки, както и снимки в спортни дрехи, с шапка и със слънчеви очила. Най-професионално изглеждат снимки на неутрален фон.

Разширявайте постоянно кръга си от контакти

Контактите са най-важното нещо в LinkedIn. Когато имате възможност, добавяйте колкото може повече познати в своя профил. За целта може да използвате предложенията на LinkedIn – „People you may know“, или функциите за търсене на контакти от електронната ви поща.

Присъединете се към групи, чиято тематика е свързана с работата ви

Потърсете групи в LinkedIn, близки до вашите интереси и сфера на дейност. Може да се включвате в дискусии по определени теми и да споделяте линкове към полезни статии. Тази активност ще ви помогне да привлечете повече внимание към себе си и вашите умения.

Loading

  • Търсили ли сте работа чрез LinkedIn?

    Снимка: Pixabay
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да се справим със сухата и изтощена коса

10 от най-странните професии в Бъкингамския дворец