in

Как да привличате работодатели с профила си в LinkedIn

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

В предишна статия ви разказахме защо да изберете LinkedIn като канал за търсене на нова работа и как да се свържете с повече хора в социалната мрежа. Днес ще обърнем повече внимание на това как трябва да изглежда профилът ви, така че да бъде атрактивен за HR-ите и работодателите.

Както знаете, профилът в LinkedIn наподобява автобиография и дава възможност да опишете подробно вашите умения, да добавите препоръки от предишни работодатели, ако имате такива, както и да споделяте различни публикации, свързани със сферата на вашата дейност.

Обърнете внимание на описанието (полето „Summary“)

В профила ви трябва да се представите във възможно най-добрата светлина, като за целта обърнете повече внимание на описанието. LinkedIn дава възможност не само да посочите длъжността си, но и да опишете себе си и силните си страни в няколко изречения. Възползвайте се от нея, написвайки нещо кратко с ключови думи, които се използват в сферата, в която работите. Така работодателите ще ви намират по-лесно, а шансът да привлечете вниманието им, е много по-голям. Не забравяйте, че това е най-видимата част от профила ви.

Разкажете повече за уменията си

В полето „Experience“ може да опишете всяка длъжност, която сте заемали, но може да напишете и за същността на работата ви, проектите, по които сте работили, както и за уменията, които притежавате. Хубаво е да напишете поне 10 умения, които наистина притежавате. Ако искате да бъде още по-изчерпателно, може да добавите снимки, видеоклипове или статии, които показват постигнатите от вас резултати. Не забравяйте, ако разполагате с такава информация, да попълните полетата Projects, Publications, Courses, Certifications, Patents, Volunteering в секция „Образование“. Колкото повече време и усилия инвестирате в профила си, толкова по-добри ще бъдат резултатите.

Качете актуална снимка

Много е важно профилът ви да бъде с ваша актуална снимка, не лого, колаж или някаква картинка. Препоръчително е снимката да бъде цветна и в офис среда, както и да отговаря на сегашната ви визия. Избягвайте разголени снимки, както и снимки в спортни дрехи, с шапка и със слънчеви очила. Най-професионално изглеждат снимки на неутрален фон.

Разширявайте постоянно кръга си от контакти

Контактите са най-важното нещо в LinkedIn. Когато имате възможност, добавяйте колкото може повече познати в своя профил. За целта може да използвате предложенията на LinkedIn – „People you may know“, или функциите за търсене на контакти от електронната ви поща.

Присъединете се към групи, чиято тематика е свързана с работата ви

Потърсете групи в LinkedIn, близки до вашите интереси и сфера на дейност. Може да се включвате в дискусии по определени теми и да споделяте линкове към полезни статии. Тази активност ще ви помогне да привлечете повече внимание към себе си и вашите умения.

  • Търсили ли сте работа чрез LinkedIn?

    Снимка: Pixabay
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Как да се справим със сухата и изтощена коса

10 от най-странните професии в Бъкингамския дворец