in

Как да бъдете по-ефективни в личен и професионален план?

продуктивност

Всеки един от нас може да увеличи своята продуктивност и да използва времето си по-пълноценно. За да се случи това, трябва да станете господар на вашето време и да го управлявате по най-добрия начин. Научете се да давате на себе си цялото време, от което се нуждаете.

Ако искате още по-добри резултати в личен и професионален план, може да приложите няколко стратегии, които най-известният американски експерт по усъвършенстване Тони Робинс предлага, за повишаване на вашата производителност. Те се съсредоточени върху по-пълноценно използване на времето, с което разполагаме:

Позволете си да седите, мислите и планирате

Когато искате да бъдете по-продуктивни, но сте затрупани от работа, става трудно да забавите темпото и да намирате повече време за планиране. Важно е обаче да го правите, защото именно планирането може да ви спести много време и излишни усилия. За да сте сигурни, че е правилно да отделите време за нещо, отговорете си на следните въпроси:

  • Важна ли е тази цел?
  • Как ще се отрази на живота ми?
  • Как ще допринесе за общите ми планове?
  • Имам ли план за постигането ѝ? Как мога да го подобря?

След като дадете отговор на тези въпроси, ще можете да прецените къде си струва да съсредоточите вашето време и да извлечете максимална полза от услията, които полагате.

Планирайте деня си

Организационните избори, които правите всяка сутрин, задават тон за останалата част от деня. Всяка сутрин си поставяйте цел, която да бъде ваш приоритет и се съсредоточавайте върху нея, докато не я отметнете от списъка със задачи. Преследвайки целите си, ще бъдете много по-продуктивни и удовлетворени от себе си.

Приоритизирайте задачите по спешност

Всеки от нас има редица задачи за изпълнение. Някои са свързани с кариерата ни, други – със семейството. Не се пресилвайте да свършите прекалено дълги списъци със задачи, тъй като това намалява вашата продуктивност. Опитайте се да приоритизирате, разделяйки ангажиментите си на важни и не толкова важни. Приоритетни са тези, които допринасят за крайната ви цел, независимо дали е в личен или бизнес план. Винаги се опитвайте да решавате първо най-важните задачи и се уверете, че докато го правите, не пренебрегвате нито една област в личен или професионален план.

Определете си срокове за изпълнение

След като сте приотизирали задачите във всички области на живота си, задайте крайни срокове за всяка една от тях. Планирайте и времето за изпълнение в рамките на срока. Винаги оставяйте допълнително време в графика си всеки ден за онези неочаквани малки проблеми, които изникват, се случи по естествен начин.

Не се отказвайте

Всеки от нас не успява да постигне някоя своя цел от време на време. Поглеждайки назад във времето е лесно да видим нещата, които е трябвало да направим по различен начин. Използвайте този вид прозрение, когато си поставяте нови цели и не се отказвайте ако нещо не се случва според очакванията ви. Вместо това, се съсредоточете върху нещата, които ще направите по-нататък. 90% от вашата стратегическа мисъл трябва да бъде фокусриана върху решаването на проблеми, не върху идентифицирането им. Понякога са необходими няколко опита, за да намерите правилното решение на даден проблем, така че не губете излишно време, а търсете решение.

Фокусирайте се върху резултатите

От решаващо значение е да се съсредоточите върху правилните стъпки за успех и да ги следвате, за да постигнете конкретни резултати. Важно е от време на време да правите одит на ежедневните си навици у дома и на работното място и да си задавате въпроса всеки навик, който имате, полезен ли е за вас. Тези, които не са, може да ги промените или премахнете.

Наслаждавайте се на добре свършената работа

За да стимулирате дълготрайна продуктивност, правете оценка на напредъка си и се наслаждавайте на добре свършената работа. Това усещане за постижение ще ви даде самочувствие, че можете да постигате целите си. По този начин ще тренирате ума си да се фокусира върху целите, да ги постига, и да извлича удоволствие от резултата. Чувството за самоефективност е мощен инструмент за увеличаване на вашата продуктивност.

Прочетете още:

Как да бъдем успешни в живота

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Ене Бурда

Историята на Ене Бурда и модната ѝ империя

Кралски особи

Продуктът за 8 паунда, който кралица Елизабет обожава