in

Какво се случва с Британската монархия сега?

чарлз
Снимка: The Royal Family/Facebook

Вчера Бъкингамският дворец обяви смъртта на кралица Елизабет II и наследяването на принца на Уелс Чарлз III. Въпреки че през годините монархията се промени доста, структурата на властта на короната остава непокътната.

Погребението на кралицата вероятно ще се състои 10 дни след смъртта ѝ. Нейният баща крал Джордж VI почина на 6 февруари, а погребението му се състоя на 15 февруари. Нейно Величество ще бъде погребана до своя съпруг принц Филип в замъка Уиндзор.

Чарлз III е новият крал на Великобритания

Чарлз е първородният син на кралица Елизабет и той ще наследи престола. Той завършва висшето си образование в Кеймбридж, а по-късно във Военновъздушните и Военноморските сили на Великобритания.

Чарлз вероятно няма да бъде коронясан поне няколко месеца. Коронацията на кралица Елизабет се състоя година и половина по-късно (2 юни 1953 г.).

В близко бъдеще принц Чарлз официално ще се провъзгласи за крал и глава на британската общност пред повече от 100 държавни служители и длъжностни лица. Той ще положи клетва, а два дни по-късно ще предприеме обиколка на Обединено кралство, включително Шотландия и Северна Ирландия.

След като Чарлз стане официално крал, неговата съпруга Камила ще бъде наречена Кралица Консорт, в съответствие с желанията на Нейно Величество. След това двамата ще продължат да бъдат крал и кралица, глава на Британската общност и защитник на вярата, точно както са правили британските монарси от хиляди години.

Прочетете още:

Забележителният живот на кралица Елизабет II

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

елизабет

Забележителният живот на кралица Елизабет II

Автентичните традиции и обичаи на сакарското село Устрем