in

ЛюбовЛюбов

„Извънземни страсти“ – пикантен театрален деликатес за ценители

Извънземни страсти
Снимка: Личен архив

Каква е тайната формула на соса бешамел? И какво общо има тя с театъра? Отговорите се преживяват с постановката „Извънземни страсти“ на Сатирата. И не, в нея няма кулинарни нотки, но положително отваря апетит за още от същото. Няма как да е другояче, предвид авторството – Борислав Захариев и Калин Сърменов, които сътворяват заедно този така вкусен творчески деликатес.

Моноспектаклите са особен вид преживяване. Както за актьора, така и за публиката. Особено когато личната му история е вплетена в сюжета на представлението. То се превръща в споделена емоция, диалог, контакт. Среща, която няма как да остане без продължение.

В „Извънземни страсти“, очаквано и почти естествено, преобладават хуморът и закачките. С публиката, с „ героите“ на деня, с парадоксите на времето, в което живеем. Така, неусетно и през смях, на сцената намират място иначе нелицеприятни истини за обществото ни, за ценностите, вярата, взаимоотношенията. За приятелите, любовта и успеха. За отговорността и търпението.

Извънземни страсти
Снимка: Личен архив

Вечните хитове на Франк Синатра и Елвис Пресли, изпълнени от Борислав Захариев, внасят допълнителна романтика и емоция в представлението. Те са чувствена препратка към познатите от малкия екран негови въплъщения. Ярки, щури и запомнящи се. Точно като танците, които придават неповторима динамика и колорит на постановката.

„Извънземни страсти“ приютява и вечния образ на актьора – Боби Турбото. Добре познатите синя престилка, шапка и очила отново оживяват на сцената на Хепи Сатира, за да напомнят за любимия на поколения българи зевзек. Как всъщност се е родила идеята за този персонаж? Защо? И къде е той сега? Историята никак не е еднопластова. Тъкмо обратното.

Публиката, жадна за комедия и положителни емоции, не остава безучастна и към преражданията на героя. Всяко със своите премеждия и поуки. До болка познати случки и неподозирани такива. Перипетии, разсмиващи до сълзи, но и будещи размисъл. Среща на отминали епохи, младежки спомени, житейски болки и пламенен устрем. Монолог за образованието и възпитанието. Търсене на това, което ни сплотява като народ. Култ към вярата в любовта. Въпреки разочарованията.

Тази среща с Борислав Захариев е много лична. Макар и на сцената, той кара всеки зрител да се почувства част от представлението, да съпреживее с него първото влюбване, ученическите пакости, перипетиите на младия актьор, трепетите от малките победи и разочарованията от неслучените големи надежди. Всъщност, „Извънземни страсти“ е спектакъл за различните вкусове на живота и предизвикателството да приемем всеки един от тях като урок и сила.

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

уилям

Българинът, пил чай с принц Уилям пред Oshte.bg: Той е много земен и учтив

Кухня

8 тенденции при кухните за 2022 година