in

„Зовът на смелостта“ – съдбата помага на смелите

„Зовът на смелостта“ е нова вълнуваща поредица от Райън Холидей за четирите основополагащи ценности на стоицизма, в която култовият автор се захваща с изследване на най-важната добродетел от всички: смелостта.

В живота на всеки човек настъпва момент, в който трябва да се изправи лице в лице с едно съвсем естествено явление според стоиците, което обаче се превръща в най-големия ни противник – собствените ни страхове.

Но може ли човек да победи враг, чийто глас се опитва да заглуши и сякаш никога не опознава до край?

В „Зовът на смелостта“ Райън Холидей разглежда на първо място елементите, които оформят чувството на несигурност и причините, поради които най-често се страхуваме.

Чрез увлекателни примери за исторически и съвременни личности, сред които Шарл дьо Гол, Флорънс Найтингейл и д-р Мартин Лутър Кинг-младши, Холидей запознава читателите си с храбри хора, които са се борили, рискували, проявили са смелост и са успели да надмогнат страховете си.

Райън Холидей е световноизвестен маркетингов специалист, ръководил кампании за „Гугъл“ и големи модни вериги като „American Apparel“. В своите книги той споделя своя личен опит за ежедневната проява на смелост и как тя може да бъде превърната в начин на поведение и в най-полезния ни навик.

От битката при Термопилите до ужасите на концлагерите, от движението на суфражетките до малката Малала Юсафзаи, която се изправи срещу талибаните, Райън Холидей представя смелостта като добродетел, която има както физическо, така и нравствено измерение.

Защото смелостта не се случва само на бойното поле. Тя се изразява в това да не ни е страх от истината. Да можем да се гмурнем в неизвестното. Да следваме мечтите си, независимо от мнението на другите. Смелостта се крие в толкова много дребни решения, които взимаме всеки ден. И чака да бъде открита, за да преобърне напълно живота ни.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Мус

Мус с бял шоколад и мента

Масло от розмарин

Лесен трик за борба с косопада и пърхота