in

Лесен трик за борба с косопада и пърхота

Масло от розмарин

Косопадът е нещо съвсем нормално, но е нормално да падат между 50 и 100 косъма на ден. Засиленият косопад е често срещан проблем, а причините са много и най-различни- хормонални промени, постковид синдром, смяна на сезоните и т.н.

Ако забележите, че опашката ви изтънява или че под душа има твърде много коса, време е да вземете мерки. Един трик, който нашумя в социалните мрежи напоследък, е използването на масло от розмарин за борба с косопада. Търсенията в интернет за „масло от розмарин“ са средно 69,5 хиляди за месец май, което е с близо 70% повече от миналата година по същото време.

Какви са ползите от маслото от розмарин?

Масло от розмарин

Маслото от розмарин е супер билка и има много ползи за косата. Противовъзпалителните му свойства подпомагат здравето на скалпа и стимулират кръвообращението. Освен това отдавна е известно, че подпомага растежа на косата, именно чрез подобряване на кръвообращението на скалпа. Подобрява състоянието на скалпа, подпомага растежа на косата и най-хубавото – бори се с пърхота.

Макар че маслото от розмарин има много ползи за косата, важно е да помните, че има много фактори, които са отговорни за здравето на косата. Едно от най-важните неща е генетиката, но начинът, по който се храним и навиците, които имаме, също са от съществено значение.

Най-просто казано, за да имате здрава и красива коса, трябва да се грижите за цялото си тяло, а не да използвате масло от розмарин и да се надявате, че ще разреши всичките ви проблеми.

Маслото от розмарин в продуктите за грижа за косата

Коса

Маслото от розмарин може да действа самостоятелно или да се комбинира с други съставки. Няма конкретна съставка, с която розмаринът трябва да се комбинира, за да действа. Но ако имате чувствителен скалп, внимавайте с маслото от розмарин. То винаги трябва да се разрежда със слънчогледово масло, кокосово масло или масло от жожоба.

Освен просто втриването на маслото в скалпа, можете да добавите няколко капки масло от розмарин в шампоана или балсама си. Това ще придаде на шампоана ви успокояващи свойства и ще стимулира растежа на косата. Можете да добавяте масло от розмарин и в балсамите и маските, които използвате.

Колко често трябва да го използвате?

Масло коса

За най-добри резултати, използвайте маслото от розмарин един или два пъти седмично. Маслото действа най-добре, когато се прилага близо до космения фоликул и трябва да се прилага директно върху скалпа, а не по дължината на косата.

Най-добрият вариант е да нанесете маслото върху сух скалп с масажни движения, да оставите да подейства около 15 минути и след това да измиете косата си с шампоан, както обикновено.

Loading

  • Какви масла използвате за грижа за косата?

    Етерични масла
    • Бадемово
    • Рициново
    • Кокосово
    • От репей
    • От розмарин

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Зовът на смелостта“ – съдбата помага на смелите

аушвиц

10 смразяващи факта за Аушвиц