in

„За първи път“ – невероятната устойчивост на човешкия дух

За първи път

„За първи път“ е сред бестселърите на Джой Филдинг. Роман, който ѝ спечели безброй нови читатели, когато излиза през далечната 2001 г., и който докосва дълбоко. Любовна история с удивителна емоционална сила…

Макар на пръв поглед да изглежда идеален животът на Мати Харт в Чикаго, тя има усещането, че се разпада. След 16 години брак и една красива дъщеря тийнейджърка, Мати открива, че съпругът ѝ, известен адвокат, който печели „невъзможни“ дела, има нова любовна афера. Тя не е първата, за която Мати разбира, намирайки касова бележка от хотелска стая в сакото му, което трябва да отнесе на химическо.

Объркана и незнаеща как да реагира, тя отива на едно от най-важните дела в живота му, въпреки, че той ѝ казва да не ходи. Мати изведнъж изпада в истеричен смях в залата по време на заключителната реч на Джейк. Налага се да я изведат от залата принудително. Самата Мати не разбира защо го е направила, а след случката, шофирайки към вкъщи, катастрофира.

Най-страшното изпитание

Именно катастрофата е причина семейство Харт да се изправи пред най-голямото изпитание. Мати се прибира у дома и разбира, че съпругът ѝ Джейк се е изнесъл да живее с любовницата си. Междувременно изследванията ѝ не са добри и нейната приятелка Лайза я моли да си направи допълнителни такива, които поставят най-страшната диагноза – амиотрофична латерална склероза, по-известна като болестта на Лу Гериг.

Мати научава, че ѝ остават не повече от две години живот. Разбит от вина, Джейк се връща у дома, за да остане до съпругата си. Мати го приема при условие, че ще се преструва, че я обича и всичко е наред с брака им. За първи път двамата отдавна отчуждени съпрузи започват да се опознават и преоткриват отново. Точно когато най-малко очакват, те изпитват нещо, което не са усещали през целия си брак – любов и отдаденост един към друг.

Джой Филдинг превежда читателя през трогателна и сърцераздирателна драма за силата на любовта, която може да излекува и най-дълбоките рани. Авторът изследва невероятната устойчивост на човешкия дух по дълбок и вдъхновяващ начин.

„За първи път“ е книга, която предизвиква много различни емоции в читателя – разочарование, радост, надежда, тъга… Кара ни да се замислим и да ценим всеки миг от живота си, да се наслаждаваме на това, което имаме, на това, че сме здрави, и всичко останало са дребни и незначителни проблеми, които имат решение.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Фарфале със спанак и грах

Фарфале със спанак и грах

хари потър

Колко струва среща със звезда от „Хари Потър“ в България ?