in

„За първи път“ – невероятната устойчивост на човешкия дух

За първи път

„За първи път“ е сред бестселърите на Джой Филдинг. Роман, който ѝ спечели безброй нови читатели, когато излиза през далечната 2001 г., и който докосва дълбоко. Любовна история с удивителна емоционална сила…

Макар на пръв поглед да изглежда идеален животът на Мати Харт в Чикаго, тя има усещането, че се разпада. След 16 години брак и една красива дъщеря тийнейджърка, Мати открива, че съпругът ѝ, известен адвокат, който печели „невъзможни“ дела, има нова любовна афера. Тя не е първата, за която Мати разбира, намирайки касова бележка от хотелска стая в сакото му, което трябва да отнесе на химическо.

Объркана и незнаеща как да реагира, тя отива на едно от най-важните дела в живота му, въпреки, че той ѝ казва да не ходи. Мати изведнъж изпада в истеричен смях в залата по време на заключителната реч на Джейк. Налага се да я изведат от залата принудително. Самата Мати не разбира защо го е направила, а след случката, шофирайки към вкъщи, катастрофира.

Най-страшното изпитание

Именно катастрофата е причина семейство Харт да се изправи пред най-голямото изпитание. Мати се прибира у дома и разбира, че съпругът ѝ Джейк се е изнесъл да живее с любовницата си. Междувременно изследванията ѝ не са добри и нейната приятелка Лайза я моли да си направи допълнителни такива, които поставят най-страшната диагноза – амиотрофична латерална склероза, по-известна като болестта на Лу Гериг.

Мати научава, че ѝ остават не повече от две години живот. Разбит от вина, Джейк се връща у дома, за да остане до съпругата си. Мати го приема при условие, че ще се преструва, че я обича и всичко е наред с брака им. За първи път двамата отдавна отчуждени съпрузи започват да се опознават и преоткриват отново. Точно когато най-малко очакват, те изпитват нещо, което не са усещали през целия си брак – любов и отдаденост един към друг.

Джой Филдинг превежда читателя през трогателна и сърцераздирателна драма за силата на любовта, която може да излекува и най-дълбоките рани. Авторът изследва невероятната устойчивост на човешкия дух по дълбок и вдъхновяващ начин.

„За първи път“ е книга, която предизвиква много различни емоции в читателя – разочарование, радост, надежда, тъга… Кара ни да се замислим и да ценим всеки миг от живота си, да се наслаждаваме на това, което имаме, на това, че сме здрави, и всичко останало са дребни и незначителни проблеми, които имат решение.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Фарфале със спанак и грах

Фарфале със спанак и грах

хари потър

Колко струва среща със звезда от „Хари Потър“ в България ?