in

За да завършиш училище, трябва само да оцелееш

„Смъртоносна академия: Последното дипломиране“

„Последното дипломиране“ е втората част от феноменалната фентъзи поредица „Смъртоносна академия“, която проследява историята на тъмна магьосница, чиято съдба е завинаги да промени облика на магията.

След успеха на първата част от фентъзи трилогията „Смъртоносна академия“ от Наоми Новик, идва времето за зашеметяващото продължение. Призракът на „Последното дипломиране“ е надвиснал над учениците в Магьосническата академия. И то съвсем буквално…

В „Смъртоносна академия: Последното дипломиране“ Наоми Новик повлича почитателите на dark academia жанра на още едно мрачно и пристрастяващо пътешествие из дебрите на опасен и жесток свят, в който, за да завършиш, трябва просто да оцелееш.

Не е лесно да учиш в магическа гимназия, която активно се опитва да те убие всяка секунда в продължение на четири години. Но и с това се свиква. Свикваш, че ако не внимаваш, всеки момент можеш да бъдеш изяден от някое зловредно. Свикваш никъде да не ходиш сам; да не се доверяваш на храната в столовата и винаги да си нащрек. Все пак не можеш да очакваш някой да ти се притече на помощ.

Ел – или Галадриел, както майка ѝ е имала неблагоразумието да я кръсти – е една от малкото късметлийки, успели да се доберат до последната година в Академията. След години на избягване на зловредни, зубрене на заклинания и изучаване на древни езици, тя най-после ще излезе от това отвратително място. Звучи лесно, нали?

С нея ще бъдат и новите ѝ съюзници, които Ел още не смее да нарича приятели. И Орион. Той може и да я дразни с всяка думичка, която излиза от самодоволната му уста, но освен това е добър и мил. И е един от малкото, които се отнасят с нея като с човешко същество.

Изправена пред смъртоносен ритуал, след който малко от учениците оцеляват, Ел е решена да се измъкне от ужаса на Академията веднъж завинаги. С всеки изминал ден обаче задачата ѝ става все по-трудна, защото училището изглежда е развило особен апетит към нея.

Но правилата са ясни. Мнозина ще загинат преди завършването, а онези, които разполагат с най-голямо количество талант и магически ресурси, ще оцелеят. Ако искат да подсигурят светлото си бъдеще, Ел и нейните приятели ще трябва да преминат през залата за дипломиране и да победят Магьосническата академия в собствената ѝ игра. А за да го направят, ще трябва да нарушат всички правила.

Наоми Новик създава мрачен, нюансиран и изпълнен с вълшебство свят, различен от всичко, което сте чели до момента. А спиращият дъха финал ще ви остави в очакване на последната част от историята.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Солени палачинки

Солени палачинки с пушена сьомга и крема сирене

балони

Колко балона са необходими, за да полети човек