in

Да пътуваш по света, докато правиш това, което обичаш: професия „Мастър шеф“ – мисия възможна

Кулинарната академия HRC е сред малкото места в Европа и единствената по рода си образователна институция в Източна Европа, която подготвя своите студенти за една от най-желаните професии днес – тази на топ готвач или мастър шеф. Академията предлага 2-годишно обучение по специалност Кулинарни изкуства и 3-семестриално обучение по специалност Иновации и управление в хотелиерството, разработени от водещи международни специалисти в кулинарната и хотелиерска индустрии.

„HRC е професионална академия – с международната ни диплома, нашите студенти получават и реална високоплатена професия, която могат да практикуват буквално във всяка точка на света. Нещо повече. Светът се отваря за тях още докато следват, благодарение на платените ни стажове в едни от най-добрите ресторанти и хотели в Европа и САЩ. А тъй като сме сигурни в нивото на нашето обучение, даваме на студентите си уникалната гаранция, че в рамките на 6 месеца след своето дипломиране ще са си намерили работа“, споделя Йоана Милева, директор на академията.

Основана от холандски предприемачи през 2007 г., до момента обучението си в международната кулинарна академия HRC са получили над 800 курсисти. Много от тях са българи, макар че тук се преподава на английски език, защото голяма част от преподавателите са международни специалисти.

„Стажантската програма надмина моите очаквания. Да пътуваш по света, докато правиш това, което обичаш, е сбъдната мечта“, казва Дениз Тайров, завършил кулинарната академия. „По време на обучението ми тук, станах по-отворен към другите. Научих много и пораснах – като професионалист, но и като човек – за кратък период от време“, споделя друг курсист, а за трети: „HRC е най-добрата кулинарна академия в Източна Европа, тук създадох много контакти и усвоих много различни кухни“.

Сред завършилите кулинарната академия HRC са изключително успешните шеф Албена Трайкова, главен готвач на посолството на Франция у нас, майсторът шоколатиер шеф Павел Павлов, собственик на ювелирния бранд La Feve, шеф Алекс Иванчев, създател и собственик на Styx и главен сладкар в ресторант ANDRé, шеф Сидония Радева, главен готвач на Constantinoff RestoBar и много други.

Кулинарната академия HRC се намира в централата част на София, а базата й е оборудвана по най-високи международни стандарти. Академията разполага с няколко кухненски лаборатории и демонстрационен театър. Част от кампуса е и първият „кулинарен“ хотел в света – Kitchen 59, където освен гости, в специални студентски стаи отсядат и учениците на академията. В него се намира и учебният ресторант „Таланти“, в който се провежда част от практиката на курсистите.

Кандидат-студентският прием в HRC е отворен целогодишно за хора от цял свят. Дипломата, която академията издава след успешно приключване на 2-годишното обучение по специалност „Кулинарни изкуства“ и 3-семестриалното обучение по специалност „Иновации и управление в хотелиерството“, е международно призната и сертифицирана от две световни организации – Американската кулинарна федерация и Worldchefs – Световната асоциация на кулинарните общности. В България академията е лицензирана от Националната агенция за професионално образование и обучение.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Сирия през очите на Зулфа Катух: Мечти, война, надежда

Изключителният Омар Хаям: една от знаковите фигури на Персия