in

Гостуващите бракове – съвременна реалност

Предложения брак

Браковете, които не са регистрирани официално, вече са обичайна практика и едва ли ще изненадат някого. Има обаче и такива, които са извън всякакви норми и човек трудно добива представа как те функционират. Модерното време и динамиката, която налага съвремието ни спомагат за появата на – браковете с договор за ограничен период от време, открити бракове и …бракове за гости.

Характерното за т.нар. гостуващите бракове е, че съпрузите не живеят заедно през повечето време. Може да се каже, че тази практика е позната още от Средновековието.Съпругите си седят вкъщи и се занимават с децата и домакинството, а половинките им най-често воюват някъде далеч. Нормално е в такива ситуации мъжете и жените да имат паралелни животи и да се отдалечават едни от други.

Но не за такъв брак става дума сега. Браковете за гости са далеч от връзката от разстояние. Обикновено го практикуват творчески личности, чиито графици са натоварени, а те са независими и самодостатъчни хора. Наричат го още и брак през уикенда – обикновено двамата живеят в съседни къщи, но предпочитат да се срещат в удобно за двамата време.

Подобно съжителство вероятно е благоприятно, ако и двамата съпрузи са заети и отдадени на работата си и ако не са склонни към ревност и конфликти всеки ден. Което всъщност, като се замислим, не е толкова лошо. Представете си да виждате рядко човека, когото обичате. Ако не задълбавате в условностите на подобна връзка, твърде вероятно е да изживявате по-пълноценно времето заедно, да не се карате за куп дребни неща, съпътстващи ежедневието и най-вече да цените личното време на срещуположния пол. Nice, а?

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Храни пребиотици

Капаните на здравословния начин на живот

Невидимият Милан Кундера