in

Виенски шницел с пържени картофи

Виенският шницел е едно от традиционните ястия на Австрия. Представлява тънко парче месо, което се овалва в галета и се пържи. Традиционната рецепта е с телешко месо, но може да бъде и пилешко или свинско. Виенският шницел винаги се сервира с резен лимон, а най-популярната гарнитура са пържени картофи. Ето как да приготвите шницел по виенски:

Необходими продукти:

  • 4 пържоли (пилешки, свински или телешки)
  • 1/4 ч. брашно
  • 1/2 ч. л. сол
  • 2 големи яйца
  • 1/2 чаша галета
  • олио
  • 4 резена лимон

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го увийте в стреч фолио. Начукайте го добре с чук за месо. Шницелите трябва да бъдат с дебелина около 1,5- 2 см. Ако местото е по-дебело може да остане сурово.

В три плитки чинии сложете брашното, галетата и разбитите яйца.

В голям тиган загрейте олиото.

Вземете едно от парчетата месо, потопете го в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Сложете го в горещото олио. Пържете шницела 3-4 минути от всяка страна.

Повторете и с останалите шницели.

Сервирайте с резен лимон и пържени картофи.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

4 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кание Уест официално промени името си на Ye

„Историята на прислужницата“ – за безплодието и силата на жените