in

Виенски шницел с пържени картофи

Виенският шницел е едно от традиционните ястия на Австрия. Представлява тънко парче месо, което се овалва в галета и се пържи. Традиционната рецепта е с телешко месо, но може да бъде и пилешко или свинско. Виенският шницел винаги се сервира с резен лимон, а най-популярната гарнитура са пържени картофи. Ето как да приготвите шницел по виенски:

Необходими продукти:

  • 4 пържоли (пилешки, свински или телешки)
  • 1/4 ч. брашно
  • 1/2 ч. л. сол
  • 2 големи яйца
  • 1/2 чаша галета
  • олио
  • 4 резена лимон

Начин на приготвяне:

Измийте месото и го увийте в стреч фолио. Начукайте го добре с чук за месо. Шницелите трябва да бъдат с дебелина около 1,5- 2 см. Ако местото е по-дебело може да остане сурово.

В три плитки чинии сложете брашното, галетата и разбитите яйца.

В голям тиган загрейте олиото.

Вземете едно от парчетата месо, потопете го в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Сложете го в горещото олио. Пържете шницела 3-4 минути от всяка страна.

Повторете и с останалите шницели.

Сервирайте с резен лимон и пържени картофи.

КАКВО МИСЛИШ?

4 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кание Уест официално промени името си на Ye

“Историята на прислужницата” – за безплодието и силата на жените