in

Веган “стек” от карфиол

Карфиолът е много полезен и вкусен, но често липсва креативност при приготвянето му. Този зеленчук е богат на витамини C, B1 и B2, и е много хранителен.

Ако ви е омръзнало да хапвате карфиол само на супа и туршия, можете да опитате тази вкусна алтернатива на стековете от месо.

Стекът от карфиол може да се сервира както като основно ястие, така и като гарнитура. Приготвя се бързо, не са ви необходими почти никакви продукти, а резултатът е доста вкусен.

Необходими продукти: 

  • 1 голяма глава карфиол
  • 2-3 с. л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Внимателно отстранете зелените листа на карфиола.

Разрежете го на парчета с дебелина около 2,5 см. Използвайте много остър нож, за да не се начупи.

Намажете стековете със зехтин и от двете страни, овкусете със сол и черен пипер и ги наредете върху хартия за печене.

Стековете от карфиол се пекат около 30-35 минути, до златисто.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

  • Опитвали ли сте веган стек?

    • Да, от тофу
    • Да, от нахут
    • Да, от карфиол
    • Не, не съм

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 от най-красивите коледни базари в Европа

Снимка: Хермес

“Пепел от мислеща тръстика” – алгоритъм на една човешка душа