in

Веган „стек“ от карфиол

Карфиолът е много полезен и вкусен, но често липсва креативност при приготвянето му. Този зеленчук е богат на витамини C, B1 и B2, и е много хранителен.

Ако ви е омръзнало да хапвате карфиол само на супа и туршия, можете да опитате тази вкусна алтернатива на стековете от месо.

Стекът от карфиол може да се сервира както като основно ястие, така и като гарнитура. Приготвя се бързо, не са ви необходими почти никакви продукти, а резултатът е доста вкусен.

Необходими продукти: 

  • 1 голяма глава карфиол
  • 2-3 с. л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Внимателно отстранете зелените листа на карфиола.

Разрежете го на парчета с дебелина около 2,5 см. Използвайте много остър нож, за да не се начупи.

Намажете стековете със зехтин и от двете страни, овкусете със сол и черен пипер и ги наредете върху хартия за печене.

Стековете от карфиол се пекат около 30-35 минути, до златисто.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

  • Опитвали ли сте веган стек?

    • Да, от тофу
    • Да, от нахут
    • Да, от карфиол
    • Не, не съм

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 от най-красивите коледни базари в Европа

Снимка: Хермес

„Пепел от мислеща тръстика“ – алгоритъм на една човешка душа