in

Бьоф Строганов с гъби и паста

Бьоф Строганов е традиционно руско ястие, което представлява крехко телешко месо със сос от гъби и заквасена сметана. Обикновено се сервира със сварен ориз или паста.

В оригиналната руска рецепта, създадена през 90-те години на 19-ти век, ястието се сервира с картофи, каша от елда илки юфка.

Ястието е създадено от готвач, който работел за граф Александър Григоревич Строганов. Бьоф Строганов е създадено за кулинарно състезание в Санкт Петербург, въпреки че рецептите за месо в сос от заквасена сметана са добре познати в руската кухня по онова време.

Ето как да приготвите Бьоф Строганов с гъби и паста:

Необходими продукти: 

  • 500 грама паста пене
  • 4 с. л. масло
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 500 грама гъби
  • 700 грама телешко месо
  • 2 ч. л. горчица
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1/3 ч. бяло вино
  • 2 ч. телешки бульон
  • 2 с. л. брашно
  • сол и черен пипер
  • 1 кофичка заквасена сметана
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода за около 10 минути.

Нарежете месото на малки парчета и го овкусете със сол и черен пипер.

Запържете го в 2 с. л. разтопено масло, до златисто.

В останалото масло запържете лука и чесъна. Когато омекнат добавете и гъбите. Гответе около 5 минути, след което добавете горчицата и червения пипер.

Добавете виното и гответе около 3 минути, докато малко от него се изпари.

В отделен съд разбъркайте бульона и брашното. Добавете тази смес към ястието и оставете да заври.

Когато сосът стане достатъчно гъст, добавете месото, махнете от котлона и добавете и заквасената сметана.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте с малко паста.

  • Опитвали ли сте Бьоф Строганов?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 черти на дисциплинираните хора, които водят до успех

“Непознатата дъщеря” – какви сме били, какви сме и какви сме имали шанс да бъдем