in

Бьоф Строганов с гъби и паста

Бьоф Строганов е традиционно руско ястие, което представлява крехко телешко месо със сос от гъби и заквасена сметана. Обикновено се сервира със сварен ориз или паста.

В оригиналната руска рецепта, създадена през 90-те години на 19-ти век, ястието се сервира с картофи, каша от елда илки юфка.

Ястието е създадено от готвач, който работел за граф Александър Григоревич Строганов. Бьоф Строганов е създадено за кулинарно състезание в Санкт Петербург, въпреки че рецептите за месо в сос от заквасена сметана са добре познати в руската кухня по онова време.

Ето как да приготвите Бьоф Строганов с гъби и паста:

Необходими продукти: 

  • 500 грама паста пене
  • 4 с. л. масло
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 500 грама гъби
  • 700 грама телешко месо
  • 2 ч. л. горчица
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1/3 ч. бяло вино
  • 2 ч. телешки бульон
  • 2 с. л. брашно
  • сол и черен пипер
  • 1 кофичка заквасена сметана
  • пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода за около 10 минути.

Нарежете месото на малки парчета и го овкусете със сол и черен пипер.

Запържете го в 2 с. л. разтопено масло, до златисто.

В останалото масло запържете лука и чесъна. Когато омекнат добавете и гъбите. Гответе около 5 минути, след което добавете горчицата и червения пипер.

Добавете виното и гответе около 3 минути, докато малко от него се изпари.

В отделен съд разбъркайте бульона и брашното. Добавете тази смес към ястието и оставете да заври.

Когато сосът стане достатъчно гъст, добавете месото, махнете от котлона и добавете и заквасената сметана.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте с малко паста.

  • Опитвали ли сте Бьоф Строганов?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 черти на дисциплинираните хора, които водят до успех

„Непознатата дъщеря“ – какви сме били, какви сме и какви сме имали шанс да бъдем