in

Български филм отличен като номер 1 на Berlin Sci-Fi Filmfest

Българският късометражен филм „Ви“ /Vi/ на режисьора Деян Цвятков спечели наградата за най-добър филм на Berlin Sci-Fi Filmfest. Фестивалът се проведе на 5 и 6 ноември в легендарното Babylon Cinema. Призът се връчва за пета поредна година на филма, който едновременно заслужава всички останали награди – за най-добра режисура, сценарий, игра и звук.

„Ви“ на българския режисьор Деян Цвятков бе отличен сред 70 научно-фантастични филма от 27 държави в различни категории. „Ви“ е компютърна система, която позволява на хората да работят, докато спят. Виктор, нейният създател, е изцяло посветен на това, докато един ден случайно не среща Лора в изкуствен кошмар.

„Това е награда за целия екип, с който се гмурнахме в ретро-футуристичния свят на „Ви“. Благодаря ви! Нямам търпение да гледаме филма и в България на големия екран“, коментира Деян Цвятков.

Писател, музикант, актьор

Талантливият творец е роден на 20 февруари 1990 в София. От ранна детска възраст има влечение към творчеството, като от малък посещава уроци по пиано, а на 11-годишна възраст публикува първата си книга с детски разкази „Орехово царство“. Завършва средното си образование в езикова гимназия и записва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. След академията работи като щатен актьор в Ямболския театър, а след това и в Младежкия театър в София.

През 2015г. решава да последва детската си мечта и записва магистърската програма за режисура в НБУ при проф. Георги Дюлгеров. В резултат на това прави и дебюта си като режисьор с късометражния филм „Сладки“.С втория си късометражен филм „Далеч от времето“, Деян се среща с широката публика по различни европейски фестивали, като това му донася и приза за най-добър режисьор на Barcelona Indie Film Fest. Заедно с това Деян се занимава с музика, като е пианистът в групата The Gentlemen и в момента разпространява третия си късометражен филм „Ви“, на който е автор, режисьор и композитор.

Loading

  • Обичате ли да гледате български филми?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Оксагон – плаващият град на Саудитска Арабия

10 любопитни факта за кралското семейство