in

ЛюбовЛюбов ЕхаЕха ПлачиПлачи

Бриджит Бардо на 88 и тъгата, която се крие зад красивото ѝ лице

бардо
Снимки: brigittebardotofficial/instagram

Красивата френска актриса Бриджит Бардо днес навършва 88 години. Тя е родена на 28 септември 1934 г. в Париж в аристократичното семейство на Луи Бардо и Ан-Мари Бардо. Израства във високата средна класа и учи в частно училище, но родителите ѝ били прекалено строги и консервативни. Упражнявали контрол върху всичко, касаещо децата им – как се обличат Бриджит и сестра ѝ, с кого си играят, спазват ли правилния етикет. Те дори убиват любимия заек на Бриджит – Нойро и го сервират за вечеря. Вероятно това е една от причините по-късно тя да стане виден активист за правата на животните.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brigitte Bardot (@brigittebardotofficial)

Бардо прави няколко опита за самооубийство

Въпреки, че Бриджит израства в апартамент със седем спални в Париж, детството ѝ не е никак розово. Поведението на родителите ѝ има дълбоко въздействие върху живота ѝ. Строгите им наказания и ограничения я карат да се чувства самотна и изолирана. Първият ѝ опит е когато е само на 16 години. Тя искала да се омъжи за 22-годишния асистент режисьор Роджър Вадим. Когато родителите ѝ разбират за аферата, те заплашили да я изпратят в Англия. Младата Бриджит решава да си напъха главата в газова печка, но за щастие родителите ѝ я откриват навреме.

На 28 септември 1960 г., на нейния рожден ден, тя отново прави опит за самоубийство, взимайки голяма доза хапчета за сън и прерязвайки вените си. Но и тогава оцелява. На 58 години приема свръхдоза ускпокоителни, но отново не се стига до фатален край. Въпреки продължаващите опити да сложи край на живота си, Бардо навършва днес 88 години.

Бриджит Бардо е преживяла тежки връзки

Когато навършва 18 години, Бардо все пак се омъжва за Роджър Вадим. Той прави своя режисьорски дебют четири години по-късно във филма „И Бог създаде жената“, в който Бардо изиграва главната роля. Само за една нощ тя се превръща в секс символ, което оказва влияние върху цялата ѝ филмова кариера. След това Бардо се развежда с Вадим и се впуска в афера със своя колега от филма „И Бог създаде жената“ Жан-Луи Тринтинян. Двойката се разделя, защото Тринтинян често е отсъствал на военна служба и тя е имала връзка с френския музикант Жилбер Беко.

Както Бардо пише в автобиографията си от 1996 г., тя е имала четирима съпрузи и повече от 100 любовници. „Имах интуитивна нужда да бъда желана, обичана, да принадлежа с душа и тяло на мъжа, на когото се възхищавам, когото обичам, когото уважавам“. Тя също пише за физическото насилие от актьора Жак Шарие, който е баща на единствения ѝ син Никола. Бриджит не е искала дете и в мемоарите си споделя, че многократно се е удряла в корема, за да прекрати бремеността си. Тя нарича новороденото си дете „раков тумор“ в книгата, за което по-късно е осъдена да плати 38 хил. долара от френския съд.

Според някои слухове Шарие не е позволил на Бардо да вижда техния син, след като той се е родил. Никола не покани Бардо на сватбата си през 1982 г. и изминава цяло десетилетие, без да се видят. Въпреки това се съобщава, че те са се помирили през 90-те години, след раждането на първото му дете и първия ѝ внук. „Не съм създадена да бъда майка. Знам, че е ужасно да го призная, но не съм достатъчно зряла, за да се грижа за дете“, казва Бардо.

Тя напуска филмовата индустрия на 38 години

През пролетта на 1973 г. 38-годишната Бриджит Бардо завинаги напуска филмовата индустрия. „В началото се радвах, че хората говорят за мен, но много бързо това ме задуши и унищожи“, пише тя в „Tears of Battle: An Animal Rights Memoir“. Тя твърди, че с това свое решение е спасила живота си.

След като напуска филмовата индустрия, Бриджит Бардо посвещава времето си да защитава правата на животните. Тя твърди, че само с животните намира мир и спокойствие.

През 1983 г. – точно десетилетие след като напусна филмовия бизнес – Бриджит Бардо е диагностицирана с рак на гърдата. Първоначално е отказала лечение, примирявайки се с трагичната си съдба, но нейната приятелка, френската актриса Мариана Влади, я убеждава да се подложи на лечение и да сподели с обществеността диагнозата. През 1985 г. тя претърпява успешна операция и последваща лъчетерапия.

Все пак Бардо успява да устои на болката от миналото си и днес ще отбележи своя 88-ми рожден ден.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

иван юруков

„Пилето, което казва „КУ“ – притча за съвремието ни

Навиците на жените, които винаги остават привлекателни