in

Навиците на жените, които винаги остават привлекателни

Въпреки че няма определени правила за това как да бъдете красиви, има фактори, които влияят върху вашето излъчване. Привлекателността е качество, което предизвиква интерес в някого и тя не се дължи само на естествената красота. Голяма част от нея е свързана с поддръжане, разкрасяване и грижа за кожата. Можете да повлияете на това как изглеждате в очите на другите с правилните грижи за кожата ви, правилните дрехи, грим и прическа. Вижте няколко полезни съвета:

1. Грижете се за кожата си по правилния начин

Хидратиращ крем

За целта трябва да определите вашия тип кожа и да използвате правилните продукти за нея. За да направите това, трябва да почистите лицето си и да го оставите без нищо за около 30 минути. Ако почувствате кожата си опъната, вероятно е суха. Ако забележите лъщене на челото и носа, имате нормална кожа. Но ако се появи лъщене и по бузите, кожата ви е по-скоро мазна. Важно е да знаете, че с течение на времето вашият тип кожа може да се промени.

Всеки тип кожа се нуждае от различен тип грижа. Намерете правилните продукти и създайте ритуал за грижа на вашата кожа. Ако не усещате подобрение в състоянието ѝ, желателно е да смените продуктите. Не забравяйте да почиствате хубаво кожата си сутрин и вечер и да я хидратирате.

2. Подчертайте вашата симетрия с грим

Грим

Силата на грима е неоспорима. Гримът може да подчертае най-хубавите ви черти и не е необходимо да бъдете гримьор, за да направите това. Нанасянето на фон дьо тен, коректор, спирала и червило могат да направят чудеса. Намерете фон дьо тен, който пасва перфектно на кожата ви, нанесете го с потупващи движения, вместо да плъзгате четката по кожата.

Ако искате да направите лицето си по-симетрично, намерете най-добрия метод за контуриране и поставяне на бронзант и хайлайтър. Научете се да нанасяте сенки и очна линия. Сенките с естествен цвят създават оптична илюзия за по-големи очи. За плътни устни се уверете, че са ексфолирани и хидратирани, преди да нанесете нещо друго. Можете да използвате скраб за устни и да хидратирате с червило по-редовно през целия ден.

3. Почиствайте зъбите си с четка и конец няколко пъти на ден

конец за зъби

Зъбите и усмивката са много важни за цялостния външен вид. Поддържането им чисти е не само здравословен навик, но и влияе и на вашата привлекателност. Да имаш перфектни зъби не е толкова важно, но да имаш здрави и чисти зъби е. За да поддържате зъбите си чисти и дъха си свеж, почиствайте зъбите си с конец и четка поне два пъти на ден. Ако сте в движение, използвайте вода за уста и дръжте ментови бонбони в чантата си за всеки случай.

4. Ексфолирайте цялото тяло

лосион за тяло

Ексфолирането на тялото ви е важна стъпка за получаване на здрава и блестяща кожа. След подходящо ексфолиране кожата ви ще бъде толкова гладка и мека, че ще се чувствате много по-чисти. Ексфолирането подобрява текстурата на кожата и премахва мъртвите кожни клетки. Освен това може да предотврати образуването на акне по тялото и помага при петна по кожата и врастнали косми.

5. Мийте косата си редовно

Колко често миете косата си зависи от вашия тип коса, но не чакайте да се замърси много. За да поддържате добре изглеждащата коса, хубаво е да спите върху копринена калъфка за възглавница и да я подстригвате редовно, за да поддържате здрави краища. Измиването на косата с по-хладна вода също има значение, защото температурата на водата влияе върху кожата на главата.

6. Поддържайте ноктите си

нокти

Ако харесвате вида на естествените нокти, поддържайте ги подрязани и чисти, но ако искате да изглеждат още по-добре, инвестирайте време в маникюр и педикюр. Възможно е да поддържате ноктите си сами.

Ето няколко съвета за дълготраен маникюр:

1. Изсушете напълно ноктите си, преди да нанесете каквото и да било. Това е важна стъпка, защото от нея зависи дълготрайността на маникюра.

2. Нанесете основния слой и го оставете да изсъхне напълно.

3. След това нанесете два слоя от избрания от вас лак за нокти. Уверете се, че лакът ви за нокти не е стар и изсъхнал, нанесете и оставете да изсъхне добре.

4. Завършете с топ лак и го оставете да изсъхне отново.

Избягвайте топлината и водата веднага след маникюр и след това му се наслаждавайте с дни.

7. Носете в себе си парфюм

парфюм

Да ухаете добре е от решаващо значение, когато става въпрос за привлекателност. Опитайте се да намерите аромат, който ви подхожда. Правилният парфюм трябва да повиши самочувствието ви, да подобри настроението ви и да ви накара да се почувствате привлекателни.

8. Подобрете стойката си

Доказано е, че добрата стойка е по-привлекателна за противоположния пол. Ако не сте доволни от стойката си, има начини да я поправите. Редовните упражнения и стречинг могат значително да я подобрят.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

бардо

Бриджит Бардо на 88 и тъгата, която се крие зад красивото ѝ лице

Лебедовата песен на Лев Толстой – „Хаджи Мурат“