in

Бракът на Джаки Кенеди и Аристотел Онасис – лоша бизнес сделка

джаки кенеди, аристотел онасис
Снимки: jackiebouvierkennedy/instagram

Гръцкият корабен магнат Аристотел Онасис обичал да колекционери известни жени, които да подхранват егото му. През 60-те и 70-те години той организирал огромни партита, на които присъствали звезди като Мерилин Монро, Франк Синатра, Лиз Тейлър и редица други знаменитости. Там се запознава и с първата дама на САЩ Джаки Кенеди, когато е омъжена за Джон Кенеди.

Всичко изглежда така сякаш тази жена ще бъде щастлива завинаги. Но на 34 години остава вдовица с две малки деца. Не помага дори връзката със зет ѝ Боби Кенеди, който е застрелян през 1968 г. и тя отново е нещастна. Убиват ли всички Кенеди? Нейните деца ли са следващите в списъка? Америка я обича, но тя е сломена и уплашена и има нужда от защитник.

Когато загубва бебето си, Джаки отново изпада в депресия. Аристотел я кани на яхтата си „Кристина“ и въпреки, че администрацията не одобрява, тя все пак решава да отиде. През годините магнатът не спирал да ухажва Джаки с внимание и подаръци. Той е с 23 години по-стар от нея и изглежда като перфектният закрилник.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ᴊᴀᴄᴋɪᴇ ᴋᴇɴɴᴇᴅʏ ᴏɴᴀssɪs (@jackiebouvierkennedy)

Началото на едно прекрасно бедствие

Пет години след убийството на Джон Кенеди, тя най-накрая казва „да“ на Онасис и на 20 октомври 1968 г. корабният магнат се жени за бившата първа дама на САЩ. Само няколко седмици по-късно той тръгва на двуседмично бизнес пътуване в Европа и оставя 39-годишната Джаки сама. Бракът им е уреден като бизнес сделка – двамата не спят в една стая, Джаки получава солидна месечна издръжка, а в предбрачния договор е упоменато, че не искат деца.

Междувременно в Европа Онасис се среща с оперната легенда Мария Калас, с която се среща още преди да се ожени за Джаки. Но пропуска да каже на бившата си изгора за сватбата си и тя разбира от медиите и не иска да го вижда повече. Това е причината той да отлети за Париж, докато Жаклин го чака в САЩ. След две седмици той се връща при нея и двамата отиват на екзотично пътешествие. След пътуването той тръгва отново към Париж, за да се види с Мария. Аристотел и Калас се срещат всеки месец до смъртта му. Тя си отива от този свят две години по-късно и въпреки че не са били женени никога, според шофьора му, Мария е единствената жена, която Онасис някога е обичал.

По време на брака им Джаки успява да похарчи 1,5 млн. долара за естетични корекции и тоалети, но това не я прави по-щастлива. Въпреки че тя прави опит бракът им да потръгне и организира изискани партита на яхтата на „Кристина“, той не е щастлив. Започва да отсъства все по-често, а тя да харчи купища пари. Той ѝ изневерява открито, а предбрачният им договор все повече прилича на лошо бизнес споразумение. Те се виждали предимно на празници и летни ваканции, а през останалото време всеки имал своя живот. Онаиси бил с другата жена.

Бракът им продължава само четири години

Бракът на Джаки Кенеди и Аристотел Онасис се превръща във все по-лош романс. През 1972 г., само четири години след сватбата им, всичко се разпада. Докато съпругата му се пече гола на яхтата, Аристотел кани 10 папараци да я снимат и тези снимки обикалят целия свят. 43-годишната бивша първа дама се появява чисто гола на всяка будка за вестници в страната. Тя дори не подозира, че зад всичко това стои съпругът ѝ и го кара да съди списанията. Вместо това, той подава молба за развод.

Малко след това и неговият живот се променя. През 1973 г. синът му Александър загива в самолетна катастрофа. Мъката по сина му довела до смъртта му през 1975 г., когато той умира от пневмония.

През последните дни от живота му Джаки не отива да го види в парижката болница. Той я наранява толкова много, че тя не смята, че му е длъжна с нищо. Вместо това тя отива на ски в Аспен. Но преди това Жаклин дава инструкции на персонала – да не пускат Мария Калас да го види на смъртното му легло. Все пак дивата успява да се вмъкне в стаята през служебен асансьор и прекарва там цял час.

Завещанието

Онасис не оставя нищо на Мария, освен едно разбито сърце. Мъжът, когото тя истински обича си отива, а тя прекарва последните години от живота си като вдовица. Две години по-късно умира от инфаркт на 53-годишна възраст.

Завещанието на Онасис предвижда Джаки Кенеди да получава 250 000 долара годишно, което е поредното унижение за нея. Тези пари няма да ѝ стигнат дори за фризьор и грим. Тя иска 20 млн. долара и след две години преговори с дъщерята на Онасис Кристина получава 26 млн. долара. В замяна се отказва от имението на бизнесмена.

Жаклин Кенеди успява да надживее с 19 години втория си съпруг. Тя така и не се омъжва отново, тъй като алчността ѝ не ѝ позволява да се задоволи с обикновен човек. Първият ѝ съпруг беше президент, а вторият ѝ дава купища пари, но и суров урок – съсипва репутацията ѝ и я оставя без имущество. За нея щастието винаги е било почти там, но тя никога не го е достигала…

Прочетете още:

Безумната любов на Аристотел Онасис и Мария Калас

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

черна рокля

Кой тип рокля подхожда на вашата фигура

алергия, хрема

Как да контролирате есенните алергии