in

Баница с тиква

Снимка: Instagram/daniela_pennisi_
Снимка: Instagram/daniela_pennisi_

На трапезата на Бъдни вечер трябва да има и нещо сладко. Традиционно се приготвя баница с тиква. Тя е много вкусна и е чудесен вариант за постен десерт. Освен тиква, в баницата се слагат орехи и канела. Тази баница става най-вкусна с домашно приготвени кори, но разточването на кори е доста сложен и дълъг процес, така че повечето хора използват готови кори.

Ето как да приготвите баницата за Бъдни вечер:

Необходими продукти: 

  • 1 пакет кори за баница
  • 800 грама тиква
  • 200 грама захар
  • канела
  • 1 ч. ч. орехи
  • олио

Начин на приготвяне:

Тиквата се настъргва и към нея се добавят захарта, канелата и начуканите на ситно орехи.

Взимате по 2 кори, мажете с олио, разпределяте малко от тиквата и завивате на руло.

Слагате в намазнена тава, като можете да ги редите една до друга или да направите вита баница.

Когато сте навили всички кори, поливате с малко олио отгоре и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато извадите баницата от фурната, напръскайте я с вода и я увийте с кърпа.

  • Баница с тиква или баница с ябълки слагате на трапезата на Бъдни вечер?

    • Баница с тиква
    • Баница с ябълки

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 идеи за празнични маникюри

“Момчетата от Никел” – история за счупените животи