in

Баница с тиква

Снимка: Instagram/daniela_pennisi_
Снимка: Instagram/daniela_pennisi_

На трапезата на Бъдни вечер трябва да има и нещо сладко. Традиционно се приготвя баница с тиква. Тя е много вкусна и е чудесен вариант за постен десерт. Освен тиква, в баницата се слагат орехи и канела. Тази баница става най-вкусна с домашно приготвени кори, но разточването на кори е доста сложен и дълъг процес, така че повечето хора използват готови кори.

Ето как да приготвите баницата за Бъдни вечер:

Необходими продукти: 

  • 1 пакет кори за баница
  • 800 грама тиква
  • 200 грама захар
  • канела
  • 1 ч. ч. орехи
  • олио

Начин на приготвяне:

Тиквата се настъргва и към нея се добавят захарта, канелата и начуканите на ситно орехи.

Взимате по 2 кори, мажете с олио, разпределяте малко от тиквата и завивате на руло.

Слагате в намазнена тава, като можете да ги редите една до друга или да направите вита баница.

Когато сте навили всички кори, поливате с малко олио отгоре и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Когато извадите баницата от фурната, напръскайте я с вода и я увийте с кърпа.

  • Баница с тиква или баница с ябълки слагате на трапезата на Бъдни вечер?

    • Баница с тиква
    • Баница с ябълки

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 идеи за празнични маникюри

„Момчетата от Никел“ – история за счупените животи