in

Лек и бърз десерт с череши

Клафути с череши

Един от любимите плодове безспорно са черешите. А още по-хубаво е, когато присъстват и в десерта ни под формата на вкусен пай, например. Предлагаме ви една страхотна френска рецепта за много лек десерт с череши – пресни или на сладко.

Продукти:

600 грама череши

4 яйца

240 мл прясно мляко – 1 ч.ч.

100 грама брашно – 3/4 ч.ч.

100 грама захар – 1/2 ч.ч.

30 грама разтопено краве масло – 2 с.л.

щипка сол

1/2 с.л.есенция – екстракт от ванилия

1/2 с.л.есенция – екстракт от бадеми (ако нямате, пропуснете)

пудра захар

тавичка – около 26 см за тази доза (ако имате по-голяма, трябва да увеличите количеството на продуктите)

Приготвяне:

Измийте черешите. Извадете костилките им. Може да се използва и сладко, но в такъв случай трябва да намалите количеството захар. Включете фурната да загрява. Намажете с мазнина тавичката за печене и наръсете с малко брашно. Можете да използвате и хартия за печене. Сложете всички череши на дъното, така че да го покрият цялото. В купа чукнете 4-те яйца. Сложете 100 грама захар (1/2 ч.ч.) и щипка сол. Разбъркайте добре и сипете 100 грама брашно (3/4 ч.ч.). След като получите тесто, сипете ванилия или 1/2 с.л. екстракт от ванилия и 1/2 с.л. екстракт от бадеми. Прибавете 240 мл прясно мляко – 1 ч.ч. Сложете 30 гр. разтопено краве масло – 2 с.л. Излейте готовата смес върху наредените череши. Изпечете на 180 градуса в продължение на 40 – 45 минути. След като вашият сладкиш с череши изстине, наръсете с пудра захар.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

3.8k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Азербайджан – държава на контрастите (снимки)

пътуване

Най-привлекателните дестинации в Европа