Палачинките са толкова вкусни и универсални. Това е една от най-популярните закуски по цял свят. Освен като закуска, палачинките могат да се хапват и като десерт, когато се комбинират с шоколадов или карамелен сос, сладолед, плодове и т.н.
Може също така да не се добавя захар и ванилия в тестото и палачинките да се комбинират с шунка, сирене, кашкавал и други солени продукти. По този начин се превръщат във вкусен обяд или вечеря.
Има хиляди рецепти както за солени, така и за сладки палачинки. Могат да бъдат завити на руло, заедно с плънката, да бъдат сгънати на 4 или да се подредят една върху друга и да се направи солена палачинкова торта. Възможностите са безкрайни.
Ето как да приготвите вкусни солени палачинки с пушена сьомга и крема сирене:
Необходими продукти:
- 2 яйца
- ½ ч. вода
- ½ ч. прясно мляко
- 1 с.л. олио
- щипка сол
- 1 чаша брашно
- 150 грама крема сирене
- 200 грама пушена сьомга
- пресни зеленчуци за салата- айсберг, рукола, маруля, чери домати и т.н.
Начин на приготвяне:
Комбинирайте водата с прясното мляко, добавете олиото и солта и разбъркайте.
Започнете бавно да добавяте брашното, като разбърквате непрестанно.
Не е нужно да добавяте цялото брашно, трябва да прецените гъстотата на тестото.
Разбъркайте добре и оставете да престои поне 30 минути преди да започнете да пържите палачинките.
Солените палачинки се пържат по същия начин, като сладките. Намазнявате тигана, изсипвате около 1 черпак от сместа, разстилате я така, че да покрие цялото дъно на тигана. Изчаквате няколко минути, обръщате палачинката, чакате да се изпече и от другата страна и готово.
Можете да намажете палачинките с крема сирене, да сложите малко пушена сьомга и да ги завиете на руло. Другият вариант е да сгънете палачинките на 4 и да сервирате сьомгата и крема сиренето отделно.
Сервирайте солените палачинки със свежа салата.
-
Солени или сладки палачинки предпочитате?
-
Солени
-
Сладки
-