Бонбоните Рафаело са вкусни вафлени топчета, пълни с бял шоколад, бадем и овъргаляни в кокосови стърготини.
Тези бонбони се считат за пралини и са изобретени през 90-те години на миналия век от компанията Ferrero Rocher.
Те са изключително вкусни и едва ли има човек, който не ги обича, а добрата новина е, че можете лесно и бързо да си направите бонбони Рафаело вкъщи. Естествено няма да точно същите като купените, но много се доближават на вкус и със сигурност ще ви харесат.
Необходими са ви малко продукти и не повече от 30 минути. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
- 2 чаши (около 200 грама) настърган кокос
- 50 грама кокосови стърготини
- 400 мл подсладено кондензирано мляко
- 150 грама бадеми
- 1 ч.л. ванилов или бадемов екстракт
Начин на приготвяне:
Сложете настъргания кокос в купа и към него добавете кондензираното мляко. Добавете и ванилията или бадемовия екстракт (а можете да използвате и двете).
Разбъркайте и оставете да престои няколко минути, за да може кокосът да поеме млякото.
Ако сместа е твърде течна, добавете малко кокосови стърготини.
Запечете бадемите във фурната или на котлона за няколко минути. Ако обичате сурови ядки, можете да пропуснете тази стъпка.
Навлажнете ръцете си и оформете топчета от готовата смес.
Вътре във всяко топче сложете по един бадем.
Сложете кокосовите стърготини в плитка чиния и овъргаляйте всеки бонбон в кокоса.
Бонбоните трябва да са покрити отвсякъде с кокосови стърготини.
Наредете готовите бонбони върху хартия за печене и ги сложете в хладилника за няколко часа.
-
Обичате ли бонбони Рафаело?
-
Да
-
Не
-