Няма нищо по-вкусно от златисто, хрупкаво пиле, обвито в коричка от пармезан, галета и магданоз.
Месото отвътре остава меко, а коричката е много хрупкава и има богат вкус, благодарение на пармезана.
Пилешкото филе се пържи, след като се покрие с панировката, но ако искате по-здравословен вариант на ястието, можете да го изпечете и във фурната. Който и начин на приготвяне да изберете, пилето с пармезанова коричка винаги е вкусно.
Можете да го сервирате с най-различни гарнитури- свежа зелена салата, картофена салата, бял ориз и други.
Ето как да приготвите вкусна вечеря с пиле с италиански привкус:
Необходими продукти:
- 700 грама пилешки гърди
- 70 грама брашно
- 2 с.л. зеленчукова подправка
- 2 ч.л. чесън на прах
- 2 яйца
- 70-80 грама галета
- 50 грама пармезан
- сол и черен пипер
- зехтин или олио
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете пилешкото месо. Разрежете гърдите на 4 еднакви парчета.
Увийте всяко парче месо в найлоново фолио и внимателно го начукайте, за да стане по-тънко.
В плитка чиния сложете брашното, зеленчуковата подправка и чесъна на прах. Разбъркайте, за да се смесят добре.
В друга плоска чиния разбийте яйцата.
В трета плоска чиния комбинирайте галетата и настъргания пармезан.
Овкусете пилешкото месо със сол и черен пипер.
Потопете го първо в брашното, след това в яйцата, а накрая в галетата с пармезана.
Ако обичате магданоз, можете да нарежете малко и да го добавите към сместа с галетата.
Запържете месото в загрята мазнина (зехтин или олио). Оставете да се готви до златисто, около 5-6 минути от всяка страна.
Извадете пилето в чиния с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Това ястие може да се сервира с гарнитура по избор, но най-добре се комбинира с бял ориз, тъй като пармезановата коричка има достатъчно богат вкус. Можете да сервирате пилето с пармезанова коричка и със свежа зелена салата.
-
Харесвате ли вкуса на пармезана?
-
Да
-
Не
-