Шоколадовият мус е изключително вкусен десерт, за който са необходими само 3 съставки- шоколад, захар и сметана. А най-хубавото е, че не се нуждае от никаква термична обработка.
Мусът е чудесен вариант за десерт, когато имате гости, тъй като се изсипва в купички още при приготвянето и сервирането ще ви бъде много лесно.
Когато използвате бял шоколад, вместо млечен или черен, десертът става още по-сладък. Тук мусът е комбиниран с малини, което го прави много свеж.
Необходими продукти:
За муса:
- 120 грама бял шоколад
- 2 ч. сметана
- 3 с.л. пудра захар
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1 ч. малини
За малиновия сос:
- 1½ ч. малини
- 3 с.л. захар
- 1½ ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Сложете малините, захарта и лимоновия сок на котлона. Оставете да къкри, като от време на време разбърквате и намачквате малините с лъжица.
Когато всички малини се разпаднат, прецедете соса през цедка, за да махнете семките и охладете.
Разтопете шоколада и 1/4 от сметаната на водна баня. Разбърквайте през няколко минути, за да може шоколадът да се разтопи.
Разбийте останалата сметана с миксера и добавете ванилията и пудрата захар.
Добавете разтопения шоколад към сметаната и разбъркайте, за да се комбинират добре.
Пригответе си няколко чашки, натрошете по 1-2 бисквити на дъното, добавете малко от муса, а отгоре полейте с малиновия сос.
Украсете с пресни малини и настърган бял шоколад.
-
Какъв шоколад предпочитате?
-
Бял
-
Натурален
-