Талиателите с пиле и гъби са един от най-лесните за приготвяне видове паста, но и са сред най-вкусните. Необходими са много малко продукти, приготвят се бързо и лесно, а кремообразният сос и богатият аромат правят това ястие ужасно вкусно.
Необходими продукти:
- 250 грама талиатели
- 300 грама пилешки гърди
- 20 грама масло
- 1 с. л. зехтин
- 250 грама гъби печурки
- 2 скилидки чесън
- 1 с. л. розмарин
- 200 мл сметана за готвене
- 50 грама крема сирене
- 50 грама пармезан
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварете талиателите в подсолена вода за около 10 минути.
Нарежете пилешкото месо на кубчета и го запържете в зехтина.
В друг съд разтопете маслото и добавете почистените и нарязани гъби. Запържете гъбите за 5-6 минути.
Добавете чесъна и розмарина и ги оставете за около 1 минута, за да пуснат аромата си.
След това добавете сметаната и крема сиренето и гответе няколко минути, докато сосът се сгъсти. След това добавете и пилешкото месо.
Прехвърлете изцедените талиатели в тигана със соса и разбъркайте.
Накрая овкусете със сол и черен пипер и поръсете с настърган пармезан.
-
Кой вид паста предпочитате?
-
Спагети
-
Талиатели
-
Пене
-
Фусили
-