in

Талиатели с пиле и гъби

Талиателите с пиле и гъби са един от най-лесните за приготвяне видове паста, но и са сред най-вкусните. Необходими са много малко продукти, приготвят се бързо и лесно, а кремообразният сос и богатият аромат правят това ястие ужасно вкусно.

Необходими продукти: 

  • 250 грама талиатели
  • 300 грама пилешки гърди
  • 20 грама масло
  • 1 с. л. зехтин
  • 250 грама гъби печурки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с. л. розмарин
  • 200 мл сметана за готвене
  • 50 грама крема сирене
  • 50 грама пармезан
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете талиателите в подсолена вода за около 10 минути.

Нарежете пилешкото месо на кубчета и го запържете в зехтина.

В друг съд разтопете маслото и добавете почистените и нарязани гъби. Запържете гъбите за 5-6 минути.

Добавете чесъна и розмарина и ги оставете за около 1 минута, за да пуснат аромата си.

След това добавете сметаната и крема сиренето и гответе няколко минути, докато сосът се сгъсти. След това добавете и пилешкото месо.

Прехвърлете изцедените талиатели в тигана със соса и разбъркайте.

Накрая овкусете със сол и черен пипер и поръсете с настърган пармезан.

  • Кой вид паста предпочитате?

    • Спагети
    • Талиатели
    • Пене
    • Фусили

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 идеи за маникюр в класическо червено

София Лундберг превръща развода и отчаянието в литература