in

Талиатели с пиле и гъби

Талиателите с пиле и гъби са един от най-лесните за приготвяне видове паста, но и са сред най-вкусните. Необходими са много малко продукти, приготвят се бързо и лесно, а кремообразният сос и богатият аромат правят това ястие ужасно вкусно.

Необходими продукти: 

  • 250 грама талиатели
  • 300 грама пилешки гърди
  • 20 грама масло
  • 1 с. л. зехтин
  • 250 грама гъби печурки
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с. л. розмарин
  • 200 мл сметана за готвене
  • 50 грама крема сирене
  • 50 грама пармезан
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Сварете талиателите в подсолена вода за около 10 минути.

Нарежете пилешкото месо на кубчета и го запържете в зехтина.

В друг съд разтопете маслото и добавете почистените и нарязани гъби. Запържете гъбите за 5-6 минути.

Добавете чесъна и розмарина и ги оставете за около 1 минута, за да пуснат аромата си.

След това добавете сметаната и крема сиренето и гответе няколко минути, докато сосът се сгъсти. След това добавете и пилешкото месо.

Прехвърлете изцедените талиатели в тигана със соса и разбъркайте.

Накрая овкусете със сол и черен пипер и поръсете с настърган пармезан.

  • Кой вид паста предпочитате?

    • Спагети
    • Талиатели
    • Пене
    • Фусили

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 идеи за маникюр в класическо червено

София Лундберг превръща развода и отчаянието в литература