in

Свински стекове с портокал и сос от червени боровинки

Тези свински стекове са много интересни. Комбинацията от месо и червени боровинки не е най-типичната, но тази празнична рецепта много ще ви допадне. Могат да бъдат аранжирани много красиво, а ароматът на портокал внася свежест в цялото ястие.

Необходими продукти: 

  • 6 свински пържоли
  • 2 с. л. олио или зехтин
  • 350 грама сос от червени боровинки
  • 2 с. л. портокалов сок
  • 1/4 ч. л. индийско орехче
  • 6 тънки кръгчета портокал
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Запечатайте свинските пържоли на тиган за няколко минути.

Овкусете със сол и черен пипер.

Разбъркайте соса от червени боровинки, портокаловия сок и индийското орехче.

Намажете пържолите с тази смес.

Сложете пържолите във фурната и печете един час.

Сервирайте с резен портокал върху всяка от тях.

Loading

  • Харесвате ли нетипични вкусови комбинации?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

12 от най-запомнящите се „втори“ булчински рокли на звездите

Ще бъде ли разрушена София след „Заветното заклинание“ в „Софийски магьосници“?