През зимата най-често се хапва месо. Свинското е сред предпочитаните меса в зимните рецепти, а пък ребрата са най-вкусната част от прасето. Те се овкусяват с различни подправки или сосове и се пекат или на грил, или на фурна.
Ето как да приготвите вкусни свински ребра със сос барбекю:
Необходими продукти:
- 2 кг свински ребра
- 3/4 ч. ябълков сайдер
- 1 с. л. зехтин
- 2 ч. л. червен пипер
- 2 с. л. чесън на прах
- 1 ч. л. лук на прах
- 1 ч. л. лют червен пипер
- 1 ч. л. мащерка
- 1 ч. л. риган
- сол
- черен пипер
За соса:
- 1/2 ч. ябълков сайдер
- 1 1/2 ч. кетчуп
- 1/2 ч. вода
- 1/3 ч. кафява захар
- 2 с. л. горчица
- 1 1/2 ч. л. чесън на прах
- 2 с. л. сос Уорчестър
- сол
- черен пипер
- малко табаско или лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Разбъркайте зехтина, червения пипер, чесъна на прах, лука на прах, лютия червен пипер, мащерката, ригана, солта и черния пипер.
Намажете ребрата с тази смес. Оставете ги да престоят така поне 1 час, а може и цяла нощ.
Сложете ребрата в тава и изсипете ябълковия сайдер при тях. Печете на 160 градуса, под фолио, час и половина.
Махнете фолиото и печете още 15 минути.
За соса сложете всички съставки на котлона и гответе около 30 минути, докато се получи желаната консистенция.
Намажете изпечените ребра със соса и печете още 10-тина минути.
-
Обичате ли свински ребра?
-
Да
-
Не
-