Този тарт се приготвя изключително лесно, тъй като се прави с готово бутер тесто и не е необходимо да месите, да чакате да втасва и т.н. Рецептата е без месо, само с домати и моцарела, но можете да добавите и някакъв колбас, ако не искате постно ястие.
Интересното при тази рецепта е лилавият босилек. Босилекът е популярна подправка, но сме свикнали той да е зелен. Лилавият босилек е същият като обикновения, но има повече полезни свойства. Освен в кулинарията, той се използва и в медицината. Ако не успеете да намерите лилав босилек, можете да го замените със зелен.
Ето как да приготвите този вкусен тарт с чери домати, моцарела и лилав босилек:
Необходими продукти:
- 1 бутер тесто (около 400 грама)
- 150 грама крема сирене
- 1 стрък зелен лук
- 2 с. л. босилек
- 150 грама моцарела
- 50 грама пармезан
- 200 грама чери домати
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Разстелете бутер тестото в тава и го надупчете с вилица.
Намажете тестото с крема сиренето, като оставите борд отстрани (около 2 см) и поръсете с босилека и зеления лук.
Разрежете чери доматите на половинки и ги разпръснете отгоре.
Накрая поръсете с настърганата моцарела и пармезана.
Разбийте яйцето и намажете краищата на тестото с него.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
След като извадите тарта от фурната, поръсете с няколко листа пресен босилек.
-
Обичате ли солен тарт?
-
Да
-
Не
-