Капрезе е популярна италианска салата, произлизаща от остров Капри. Съдържа домати, моцарела и босилек. Тази салата наподобява италианското знаме – червено, бяло и зелено. Капрезе е едно от традиционните италиански ястия и е вдъхновение за много рецепти. Пилето Капрезе е вкусно, приготвя се много лесно и е чудесна идея за лека вечеря. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
- 4 броя пилешки гърди
- 250 грама моцарела
- 200 грама домати
- 1½ чаша пресен босилек
- 1 с. л. зехтин
- 4 скилидки чесън
- песто
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките гърди.
Направете дълбоки прорези през около 2 см, но без да разрязвате месото докрай.
Посолете месото и поръсете с малко черен пипер.
Сложете по една филийка моцарела, филийка домат и няколко листа босилек във всеки прорез.
Загрейте малко зехтин в тигана и сотирайте чесъна за около 3-4 минути.
След това извадете скилидките и в същата мазнина сложете пилешките гърди.
Гответе по около 7-8 минути от всяка страна, до готовност на месото.
Преди да сервирате добавете малко песто върху всяко парче месо.
-
Обичате ли салата Капрезе?
-
Да
-
Не
-