Тази рецепта е за хората, които наистина обичат месо- свинско бонфиле, обвито в бекон. При печенето се добавят розмарин и много чесън, които придават страхотен аромат. За гарнитура може да приготвите задушени гъби с масло или свежа салата.
Бонфилето по принцип е по-сухо месо, но приготвено по този начин е много вкусно и крехко. Ето как да приготвите свинско бонфиле, обвито в бекон:
Необходими продукти:
- 2 глави чесън + още 4 скилидки
- 4 стръка розмарин
- 1 с. л. семена от копър
- 1 ½ ч. л. сол
- 2 с. л. зехтин
- черен пипер
- 700 грама свинско бонфиле
- 4 филийки бекон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Обелете и нарежете 4-те скилидки чесън на ситно. Разрежете напряко главите чесън.
Накълцайте на ситно единия стрък розмарин и семената от копър.
Разбъркайте нарязания чесън, розмарина, семената от копър и 1 с. л. зехтин. Добавете сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Разтрийте тази смес от подправки върху месото. Сложете го в тава върху хартия за печене и го увийте с бекона, а отстрани сложете разрязаните глави чесън и останалите стръкчета розмарин.
Полейте месото с малко зехтин и печете 40-50 минути.
-
Свинско или пилешко месо предпочитате?
-
Свинско
-
Пилешко
-