in

Ризото със спанак

Въпреки че идва зима и това означава консумиране на повече месо и като цяло по-тежка храна, винаги имаме нужда от по-разтоварващи дни, в които да хапваме нещо по-свежо и зелено. Ризотото със спанак е много вкусно, приготвя се лесно, а спанакът е много полезен и богат на витамини A, C и K, магнезий, желязо, фолиева киселина.

Ето как да приготвите вкусно ризото със спанак: 

Необходими продукти:

  • 5 с. л. масло
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1/8 ч. л. индийско орехче
  • 1 с. л. зеленчукова подправка
  • 400 грама ориз Арборио
  • 1/2 ч. бяло вино
  • 5 ч. пилешки или зеленчуков бульон
  • 3/4 ч. настърган пармезан
  • 250 грама спанак
  • 1 ч. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Загрейте 4 с. л. масло в дълбок тиган. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете.

Добавете зеленчуковата подправка и индийското орехче.

Добавете измития ориз и бъркайте, докато стане почти прозрачен.

Добавете виното и оставете да се готви, докато се изпари почти напълно.

След това добавете бульона и оставете да се готви, докато оризът омекне.

Накрая добавете останалото масло, пармезана, нарязания спанак, лимоновия сок и лимоновата кора.

Loading

  • Зеленчуково ризото ли предпочитате или такова с месо?

    • С месо
    • Зеленчуково

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 грешки, с които саботираме себе си

Любовната история, която промени Португалия