Въпреки че идва зима и това означава консумиране на повече месо и като цяло по-тежка храна, винаги имаме нужда от по-разтоварващи дни, в които да хапваме нещо по-свежо и зелено. Ризотото със спанак е много вкусно, приготвя се лесно, а спанакът е много полезен и богат на витамини A, C и K, магнезий, желязо, фолиева киселина.
Ето как да приготвите вкусно ризото със спанак:
Необходими продукти:
- 5 с. л. масло
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1/8 ч. л. индийско орехче
- 1 с. л. зеленчукова подправка
- 400 грама ориз Арборио
- 1/2 ч. бяло вино
- 5 ч. пилешки или зеленчуков бульон
- 3/4 ч. настърган пармезан
- 250 грама спанак
- 1 ч. л. лимонов сок
- 1 ч. л. настъргана лимонова кора
- 1/2 ч. л. черен пипер
- 1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Загрейте 4 с. л. масло в дълбок тиган. Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете.
Добавете зеленчуковата подправка и индийското орехче.
Добавете измития ориз и бъркайте, докато стане почти прозрачен.
Добавете виното и оставете да се готви, докато се изпари почти напълно.
След това добавете бульона и оставете да се готви, докато оризът омекне.
Накрая добавете останалото масло, пармезана, нарязания спанак, лимоновия сок и лимоновата кора.
-
Зеленчуково ризото ли предпочитате или такова с месо?
-
С месо
-
Зеленчуково
-