Понякога имаме нужда да хапнем нещо по-леко за вечеря и да пропуснем месото. Тези пълнени гъби са чудесен вариант за тези моменти. Освен с пармезан и лук, но можете да ги напълните и с други продукти по избор. Можете да сервирате гъбите и като гарнитура. Ако не искате ястието да бъде постно, можете да добавите някакъв колбас, шунка или друг вид месо. Ето как да приготвите пълнени гъби:
Необходими продукти:
- 12 големи печурки
- ½ чаша масло
- 3 с. л. нарязан на ситно лук
- ½ чаша галета
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- 1 чаша настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите и отстранете пънчетата, така че да можете да ги напълните. Гъбите не трябва да се мият с вода, а да се обелят, тъй като ще попият много от водата и вкусът им няма да бъде толкова добър.
Сотирайте гъбите в масло за 2-3 минути, за да омекнат.
Нарежете лука и пънчетата на гъбите на ситно. Запържете ги в малко масло. Добавете подправките, пармезан и галета и разбъркайте.
Напълнете гъбите с тази смес и поръсете всяка гъба с още пармезан.
Наредете ги в тавичка, добавете останалото масло и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 15-20 минути.
-
Обичате ли гъби?
-
Да
-
Не
-