Когато не знаете какво да сготвите, пастата винаги е добър вариант. За приготвянето ѝ са нужни не повече от 30 минути, а всички я обичат.
Обикновено приготвяме сос Болонезе за паста пене, но има и други, по-интересни варианти. Сосът за тази паста е от патладжан и домати, което придава по-богат вкус и е подходяща за хората, които не хапват месо.
Необходими продукти:
- 1 патладжан, около 500 грама
- 700 грама доматено пюре
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 350 грама паста пене
- ¼ ч. зехтин
- сол и черен пипер
- червен пипер
- 1 ч. пресен босилек
- ½ ч. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Патладжанът трябва да се нареже на колелца, да се поръси обилно със сол и да се остави да престои няколко часа, за да се махне горчивината от него.
След това го измийте и го нарежете на по-ситно.
Запържете го в зехтина, след което го извадете от тигана.
В същата мазнина запържете нарязания на ситно лук, с малко сол, черен пипер и червен пипер.
След това добавете доматите и гответе, докато сосът се сгъсти леко. Добавете чесъна, а 2-3 минути след него и патладжана, босилека и още малко сол.
Сварете пастата в подсолена вода.
След което добавете изцедената паста към соса и разбъркайте добре. Ако е прекалено гъсто, добавете малко от водата, в която сте варили пастата.
Накрая поръсете с настърган пармезан.
-
Обичате ли патладжан?
-
Да
-
Не
-