Този десерт е изключително лек, а благодарение на ментата има много свеж вкус. Белият шоколад от своя страна е доста сладък, така че вкусовете се балансират много добре.
Различните бели шоколади са с различно ниво на сладост. Ако сте избрали по-сладък шоколад, не е необходимо да добавяте допълнително захар. Добре е да опитвате, докато приготвяте десерта, за да прецените дали е необходимо да добавяте още захар или не.
Най-хубавото на този десерт е, че се приготвя изключително бързо и лесно. Разбивате всички продукти, разпределяте в купички или чашки и готово.
Ето как да приготвите вкусен мус с бял шоколад и мента:
Необходими продукти:
- 225 грама бял шоколад
- 225 грама сладкарска сметана
- 1 белтък
- ¼ ч.л. екстракт от мента
- 6 листа мента
Начин на приготвяне:
Натрошете шоколада и го сложете в купа. Разтопете го на водна баня, като разбърквате от време на време.
Когато шоколадът се разтопи, извадете купата и я сложете на студена повърхност, за да се охлади леко.
В друга купа, с помощта на миксер, разбийте сметаната с белтъка и екстракта от мента.
Внимателно добавете охладения шоколад към сметаната, като разбърквате непрестанно.
Разпределете сместа в 6 купички или чашки и сложете в хладилника за няколко часа.
Украсете с ментовите листа и сервирайте.
-
Какъв шоколад предпочитате?
-
Бял
-
Млечен
-